VIDEO| Povestea uluitoare a lui nea Vasile, bărbatul întors din morți după 30 de ani. Familia îi făcea slujbe de pomenire

Publicat: 04/09/2021, 10:00
Actualizat: 04/09/2021, 14:03

Vasile Gorgoș, un bătrân în vârstă de 93 de ani din comuna băcăuană Buhoci, satul Buhocel, s-a întors ca prin minune acasă, spre surpriza rudelor care îl credeau mort de 30 de ani.

Timp de trei decenii familia nu a știut nimic despre el. A plecat pe poartă și nu s-a mai întors. I-au făcut și slujbe de pomenire fiind convinși că tatăl lor a murit. Bătrânul nu-și mai amintește însă nimic, iar dispariția lui ridică multe semne de întrebare.

În seara de 22 august, Verona Lungu, o localnică din satul Buhocel, a auzit mai multe bătăi în poartă.

„Am auzit o mașină care a oprit, după care au început câinii să latre. Imediat, zarvă mare la poarta mea, dar nu am ieșit. După aproximativ o oră, timp în care bătrânul a tot strigat, un vecin, de la câteva case distanță, și-a făcut curaj și a venit să vadă ce se întâmplă. Era Vasile Gorgoș, despre care știam că a murit ”, povestește Verona Lungu.

La scurt timp, femeia l-a luat pe bătrân de braț și au mers la familia lui nea Vasile, acolo unde a venit cumnata bătrânului.

Stătea pe o bancă și se sprijinea într-un băț. L-am luat de braț și am mers cu el la poarta fiului și a nurorii sale. Când am ajuns la poartă, am strigat-o pe Mariana (n.r. nora bătrânului) să vină să vadă minunea”, a adaugat Viorica Gorgoș pentru Gândul.ro.

Minunea a avut loc într-o zi de duminică

Când am auzit că mă cheamă la poartă la ora aia, m-am speriat. M-am gândit imediat la ceva rău….Apoi, Viorica mi-a spus să vin mai repede că a venit socrul meu acasă…Nu-mi venea să cred, dar el era, spune Mariana Gorgoș, nora lui Nea Vasile.

Foto: Nea Vasile și nora Mariana

La o oră distanță a apărut acasă și fiul bătrânului. Acesta l-a analizat pe Vasile din cap până-n picioare, dar nu l-a recunoscut.

„Sincer, vă spun, am crezut că e Lupu, socrul meu, care e mort. Au fost momente în care m-am blocat. Soția mi-a spus:« e tatăl tău- Vasile»”, explică fiul bătrânului.

Întoarcerea bătrânului acasă e o bucurie pentru familie, dar în același timp – misterul anilor în care a fost dispărut e la fel de mare.

30 de ani în care nu s-a știut nimic de el

Vasile Gorgoș a plecat de acasă în anul 1991, după ce s-a închis CAP-ul din comună. Acum are 93 de ani. O vârstă care-și pune amprenta asupra stării lui de sănătate. Eforturile familei de a afla de la bătrân unde a fost, în toți acești ani, sunt fără rezultat. El spune în continuare că a fost acasă, la copiii lui.

Nea Vasile își amintește cu precizie că este născut în anul 1928, că soția lui a murit și că tatăl lui a fost un mare negustor.

Foto: Nea Vasile s-a născut în 1928

„Nu ne înțelegem cu el. Nu știe ce spune. El ne vorbește despre perioada în care se ocupa cu creșterea și vânzarea vacilor. Îl întrebăm una, iar el ne spune de alta. Cine știe pe unde a umblat, cine l-a ținut, poate a fost pus la muncă cu forța….cine știe ce viață a dus ?”, a mai spus fiul lui nea Vasile.

Familia face un apel către toți cei care l-au văzut sau l-au cunoscut să-i ajute cu informații despre viața și locurile pe unde a umblat Vasile Gorgoș pentru a afla adevărul. „Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”, mărturisește Vasile Gorgoș.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
ȘOC TOTAL ÎN GERMANIA! Decizia luată în cea mai puternică țară din UE
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...