ALERTĂ METEO: Încă o zi răcoroasă. Pe litoral, maxime de doar 24 de grade

Redactor:
Laura Cojocaru
Vremea rămâne și azi răcoroasă iar la munte și în sud-est sunt prognozate ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

ROMÂNIA

Vântul va sufla slab și moderat iar maximele termice se vor încadra între 20 și 29 de grade.

La noapte mai sunt prognozate ploi în partea de nord-vest a țării. În rest, cerul va fi variabil iar vântul va sufla moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI

În București vremea va fi frumoasă azi, cu o maximă de 27 de grade și cer mai mult senin. Mâine temperatura mai crește până la 29 de grade, dar seara și noaptea cresc șansele de precipitații. Ziua de duminică va aduce instabiliate atmosferică și răcirea vremii. Se vor înregistra averse, descărcări electrice și vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de doar 25 de grade.

LITORAL

La malul mării temperaturile rămân sub cele normale pentru această perioadă, între 23 și 25 de grade. Vântul va sufla cu intensificări și sunt pronozate averse cu tunete și fulgere. La noapte cerul devine mai mult senin iar minima va fi de 15 grade Celsius.

PROGNOZA PENTRU TREI ZILE

Week-end-ul care urmează readuce instabilitatea atmosferică în majoritatea regiunilor. Temperatura maxima va ajunge sâmbătă la 30 de grade, dar vor fi furtuni puternice în vest, centrul, nord și la munte. Cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat este posibil să cadă și grindina. Duminică ploile se extind în aproape toată țara iar maximele nu vor mai trece de 26 de grade Celsius.

 

Inchide