ALERTĂ METEO: Weekend cu vreme călduroasă, mai ales la câmpie. În nord-vest va ploua abundent

Redactor:
Laura Cojocaru
Prima zi de week-end aduce vreme călduroasă, mai ales în zonele de câmpie unde disconfortul termic va fi accentuat.

ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ

VREME FRUMOASĂ ȘI MAI RĂCOROASĂ

Cerul va fi variabil, dar în nord-vest și la munte va ploua torențial, mai ales în a doua parte a zilei. Maximele termice se vor încadra între 26 și 34 de grade Celsius.

La noapte ploile vot continua la munte și în nord-vestul țării. În rest, cerul va fi variabil, mai mult senin. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 23 de grade, cu cele mai scăzute valori în Transilvania.

ROMÂNIA, DUMINICĂ

CRESC TEMPERATURILE ÎN TOATĂ ȚARA

Duminică temperaturile cresc și mai mult, ajungând la 36 de grade Celsius în sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În restul țării sunt prognozate ploi abundente, vânt puternic și căderi de grindină mai ales seara și pe parcursul nopții. Minimele nocturne vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

BUCUREȘTI

În București week-end-ul va fi unul călduros, cu disconfort termic accentuat. Temperaturile vor ajunge duminică la 35 de grade Celsius. Cerul se va păstra variabil, mai mult senin, până duminică seara când sunt anunțate averse torențiale și descărcări electrice. Ziua de luni aduce o răcorire a vremii și noi averse torențiale. Maxima va fi de 30 de grade Celsius.

LITORAL

La malul mării vremea va fi perfectă pentru plajă. Temperatura aerului va fi de 30 de grade, vântul va sufla slab și moderat iar cerul va fi mai mult senin. Nopțile vor fi calde, cu minime de 21 de grade, iar șansele de precipitații sunt reduse.

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

Săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi mai scăzute decât cele ce se vor înregistra în week-end. Cerul va fi variabil iar după-amiaza și seara va ploua în averse, vor fi și descărcări electrice dar și căderi de grindină mai ales la munte, în centru, est și sud-est. Maxima zilei va fi de 32 de grade Celsius.

 

Inchide