• Publicat:
Vremea

ALERTĂ METO: Vremea rămâne caniculară. Regiunile în care sunt așteptate ploi abundente și căderi de grindină

Vremea rămâne caniculară în vest, sud și sud-est. În zonele montane și cele deluroase se vor înregistra ploi abundente, căderi de grindină și descărcări electrice, anunță meteorologii.

ROMÂNIA, MIERCURI

VREME CANICULARĂ ÎN VEST ȘI SUD, PLOI LA DEAL ȘI LA MUNTE

Vremea rămâne caniculară în vest, sud și sud-est unde indicele temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. Maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia iar în zonele montane și cele deluroase se vor înregistra ploi abundente, căderi de grindină și descărcări electrice.

La noapte cerul va si mai mult senin în aproape toată țara. Șansele de precipitații sunt reduse iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile se vor încadra între 8 în Transilvania și 23 de grade Celsius în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI

ÎNCĂ DOUĂ ZILE CANICULARE

Canicula persistă și în Capitală în următoarele zile când la orele amiezii temperatura maximă va atinge 35 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil mai mult senin iar vântul va sufla slab și moderat. Vineri, temperatura maximă scade ușor, până la 33 de grade Celsius, iar minima va fi de 15 grade Celsius.

LITORAL

CER FĂRĂ NORI, VÂNT SLAB ȘI MODERAT

Pe litoral vremea va fi frumoasă și azi, cu cer senin, fără nori și maxime de până la 29 de grade Celsius. La noapte cerul se menține senin iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile nocturne se vor încadra între 18 și 20 de grade Celsius.

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

VREME CANICULARĂ ȘI INSTABILĂ

Mâine vremea rămâne caniculară în sudul țării, izolat și în vest, iar disconfortul termic va fi ridicat. În zonele montane și în nord-vest vor fi ploi de scurtă durată ți descărcări electrice. Maximele se vor încadra între 26 și 35 de grade Celsius. Vineri, canicula va cuprinde și vestul țării, iar în zonele montane și submontane se vor înregistra noi averse torențiale. Pe litoral temperaturile vor scădea până la 24 de grade Celsius.

 

×
Inchide