ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Publicat: 26/10/2021, 11:53

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute în următoarele zile. Totuși, începând cu data de 1 noiembrie, vremea se va îmbunătăți, iar temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Săptămâna 15 – 22 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.