ANM: Cod galben de furtuni în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate

ANM: Cod galben de furtuni în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 03/06/2022, 11:52

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o avertizare meteo de tip Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru județe din centrul, sudul și sud-vestul țării.

Astfel, potrivit meteorologilor, vineri, între orele 12:00 – 21:00, în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Specialiștii de la ANM atrag atenția și asupra faptului că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării.

Sursa: ANM

Prognoza ANM pentru București

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi frumoasă vineri în București, deși temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius.

Astfel, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.