ANM: Prognoză meteo specială pentru București. Cum va fi vremea zilele următoare

ANM: Prognoză meteo specială pentru București. Cum va fi vremea zilele următoare
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 06/03/2022, 14:15

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o prognoză specială pentru zona Municipiului București, valabilă de duminică de la ora 14 până pe 8 martie, la ora 20:00.

În acest interval, vremea va fi rece și în general închisă. Temporar vor predomina ninsorile, se vor acumula cantități de precipitații de 5…10 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

În București, luni, vremea va fi închisă. Temporar, cu precădere seara şi noaptea, se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

ANM: Prognoza pentru următoarele zile

Tot în intervalul 6 martie, ora 14:00 – 8 martie, ora 20:00, îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat de zăpadă.

Valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece.

În țară, luni, vremea va fi în general închisă. Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte și mai ales lapoviță și ninsoare în restul teritoriului. Acestea vor fi pe arii relativ extinse în sud, în est și în centru și doar izolat în celelalte regiuni. Local se vor acumula cantități de precipiații de 5…10 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad.

Marți, la nivel național, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a țării și va prezenta înnorări temporare în rest. Vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte și mai ales ninsoare și lapoviță în Oltenia, Moldova, local în Muntenia și Transilvania și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări în vestul și nord-estul teritoriului, iar noaptea pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și -2 grade.

Sursa: ANM
Sursa: ANM