ANM, prognoză pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Paște

Redactor:
Marius Olaru
ANM, prognoză pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Paște
ANM, prognoză pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Paște / Sursa FOTO: pixnio.com

ANM, prognoză de Paște. Regimul termic va continua să fie oscilant în următoarele două săptămâni, intervalul 19 aprilie – 2 mai, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie. Vom avea perioade în care vremea se va încălzi, dar şi intervale cu valori termice mai scăzute chiar şi cu 10 grade!

Confom ANM, probabilitatea de apariţie a ploilor va rămâne ridicată atât spre finalul lunii aprilie, cât şi în primele două zile din luna mai.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, pe fondul nebulozităţii persistente, la începutul intervalului valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie. Vom avea temperaturii medii de cel mult 14 grade. Mai târziu, vremea se va încălzi, iar pe 22 şi 23 aprilie se vor atinge maxime de 20 de grade Celsius.

Spre finalul săptămânii, sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade. În această perioadă, minimele termice nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade.

După data de 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20-22 de grade şi de 8 – 10 grade pentru temperaturile minime.

Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate, iar local şi temporar şi în restul perioadei.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la valori termice diurne în jurul a 12 grade, în prima zi, se va ajunge la o medie a acestora de 19-20 grade în zilele de 22 şi 23 aprilie. Ulterior, este posibilă o scădere uşoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 şi 6 grade în prima parte a intervalului. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime în medie de 8-10 grade.

La începutul săptămânii, pe arii extinse, vor fi ploi în general moderate cantitativ, iar în restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24, precum şi după 27 aprilie.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, vremea se va încălzi uşor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12-13 grade, până la 18 grade, în 22 aprilie. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa, în medie, între 4 şi 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8-10 grade.

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta. În 22 aprilie se va ajunge la o medie de 16-17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale – 18-20 de grade. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime de 5-7 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi ploi locale, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână şi spre începutul lunii mai.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, în primele zile ale intervalului, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta. Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 4 – 5 grade, însă în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de îngheţ (până la 1 grad Celsius). În a doua săptămână de prognoză, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6 – 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, izolat mai însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 20-23 aprilie, dar şi spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 şi 28) şi începutul lunii mai.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, la începutul intervalului, pe fondul nebulozităţii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de 12 – 13 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 22 şi 23 aprilie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17-18 grade. Spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14-15 grade. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt estimate maxime în jurul valorii de 18 grade şi minime în medie de 9-11 grade.

În primele două zile, temporar va ploua, iar local cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Banat

Luni, ANM a dat prognoza de specialitate pentru următoarele două săptămâni.

În Banat, vremea va intra într-un proces de încălzire. De la valori termice diurne în jur de 12 grade se va ajunge la o medie de 18-19 grade în data de 22 aprilie. Ulterior, este posibilă o scădere uşoară de temperatură. După 26 aprilie, sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

În prima săptămână vor fi ploi locale şi trecător descărcări electrice. După această perioadă, probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine ridicată, în special în zilele de 26 şi 27 aprilie şi spre începutul lunii mai.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, vremea se va încălzi uşor, cu temperaturi ce vor urca spre 17-18 grade în ziua de 22 aprilie. După acest interval este posibilă o scădere de temperatură, însă începând din 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice – 18-20 de grade. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime de 6-9 grade.

În prima săptămână, vor fi ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor. Trecător se vor semnala şi descărcări electrice. Ulterior, probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie şi spre începutul lunii mai.

ANM, prognoză de Paște. Cum va fi vremea la munte

La munte, până pe data de 26 aprilie, vremea se va menţine relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă ce vor oscila între 4 şi 7 grade. Minime preponderent negative, în general cuprinse între -4 şi 0 grade. Spre sfârşitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2-4 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, în timp ce în zona înaltă vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide