Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme rece și ploi în aproape toată țara

Redactor:
Daniel Matei
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme rece și ploi în aproape toată țara
Vremea în următoarele 2 săptămâni: temperaturi scăzute și ploi. Sursa foto: Shutterstock

Prognoza meteo publicată luni de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată că în următoarele două săptămâni, vremea se va menține rece în aproape toată țara.

Astfel, mai ales la începutul intervalului, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a țării, informează Digi24.

Vremea se răcește în Banat și Crișana

În Banat, vremea se va răci în următoarele câteva zile, când temperaturile vor fi mult mai scăzute față de cele normale. Astfel, în timpul zilei nu se vor înregistra mai mult de 7-10 grade, în timp ce noaptea, temperaturile se vor încadra între -3 și 0 grade.

Între 10 și 12 aprilie, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, prin valori maxime de 14-16 grade și minime de 2-4 grade Celsius.

Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, prognoza meteo spune că vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13 – 15 grade şi minime de 3 – 5 grade.

Este posibil ca în intervalele 6-7 aprilie și 12-14 aprilie să se înregistreze ploi în averse. În restul zilelor, ploile vor fi în general slabe.

Și în Crișana, vremea se va răci între 7 și 9 aprilie, temperaturile fiind de cel mult 9 grade în timpul zilei și de -1 grad în timpul nopții.

Între 10 și 12 aprilie, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, cu valori de 13-15 grade Celsius. Până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă, fără oscilații termice importante.

Prognoza meteo. Vremea va fi mai rece decât în mod normal și în Transilvania și Maramureș

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi rece, chiar deosebit de rece între 7 și 9 aprilie, când mediile de temperatură vor fi de 4-6 grade pe timp de zi și de -5 până la -3 grade pe timpul nopții.

Și în această zonă, între 10 și 12 aprilie, temperaturile vor crește spre normalul perioadei.

Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă şi astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11 – 13 grade şi minime de 1 – 3 grade. În intervalele 6 – 7 aprilie şi 13 – 14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile şi descărcările electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4 – 7 grade şi ale minimelor nocturne între -4 şi -2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 – 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11 – 13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0 – 2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă şi astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 12 – 13 grade şi minime de 2 – 3 grade.

Cum va fi vremea în Dobrogea și Moldova

În Dobrogea, primele trei zile din interval vor fi cu valori termice ușor sub media climatologică aferentă acestei perioade a anului, cu maxime de 11-13 grade și minime de 3-5.

După aceea, vremea se răcește, temperaturile ajungând în intervalul 8-10 aprilie la valori mult sub normalul perioadei: 7-9 grade la amiază și 1-2 grade noaptea.

În următorul interval (11 – 18 aprilie) se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 – 12 grade şi a celor minime de 4 – 6 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6 – 8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor.

În Moldova, în prima parte a săptămânii, vremea se răcește, ajungând în perioada 7-9 aprilie la 5-8 grade la amiază și la -3 sau -2 grade noaptea.

În următorul interval, 10 – 18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 – 14 grade şi a celor minime de 1 – 3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6 – 8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată.

Prognoza meteo pentru Muntenia și Oltenia

În Muntenia, după două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 12 – 16 grade şi minime de până la 3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când media maximelor va scădea până în jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de la -2 grade la -1 grad. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 – 16 grade şi ale temperaturilor minime de 1 – 4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante

În Oltenia, după două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 11 – 14 grade şi minime de 0 – 3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când media maximelor va scădea până la 8 – 9 grade, iar minimele vor oscila între -3 şi -2 grade. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 – 16 grade şi ale temperaturilor minime de 2 – 4 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13 – 15 grade şi minime de 3 – 4 grade.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodiile care dau lovitura în această săptămână
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide