Avertizare Infotrafic: Ploaie torențială pe Autostrada Soarelui, unde există pericol de acvaplanare

Redactor:
Corespondenti
Avertizare Infotrafic: Ploaie torențială pe Autostrada Soarelui, unde există pericol de acvaplanare
Ploile vor continua și vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, pe 16 iunie
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că pe Autostrada A2, București-Constanța, plouă torențial vineri și există pericol de acvaplanare.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, plouă torențial pe tronsonul kilometric 105 (localitatea Drajna, județul Călărași)-190 (localitatea Medgidia, județul Constanța) al Autostrăzii A2.

Polițiștii susțin că în aceste zone există pericol de acvaplanare.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție și cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire și să se asigure temeinic înainte de fiecare manevră.

 

Vreme mai rece

„Chiar de miercuri s-a schimbat vremea. Ciclonul care a adus precipitațiile din Italia și din sudul Elveției și sudul Austriei, adică au fost ploi si partea alpină au fost ninsorile consistente. Acest ciclon s-a declanșat încet încet către est și iată că în curusl zilei de mâine, ploile aduse de acesta ajung și la noi în țară. Vor intra prin sud-vestul României și se vor extinde în toate regiunile. Pentru că vor intra prin sud-vest, cantitatea mare de precipitații va cădea acolo. Acestea pot ajunge și la 30 de litri pe metru pătrat. Este o cantitate destul de importantă.

Totodată, avem parte și de o răcire a vremii. Vorbeam săptămâna trecută despre un anticiclon, provenit din centrul Asiei, este un așa-zis anticiclon centrasiatic de iarnă, aduce aer foarte rece în mișcarea sa către estul Europei și ne atinge periferic și pe noi.
Odată cu scăderea temperaturilor, ploile de la munte se vor transforma în ninsoare. Pe parcursul zilei de joi s-ar putea depune strat consistent de zăpadă la peste 1.500 de metri altitudine pentru ca în timpul nopții lapovița și poate chiar și fulgi de zăpadă să apară și la altitudini și mai mici. Deci joi noaptea s-ar putea să vada fulgi de zăpadă și cei din Subcarpații Moldovei sau în estul Transilvaniei, Pentru restul, în special ploi. Maximele de vineri și de sâmbătă vor fi de 3-13 grade. Iată, ne vom îndrepta spre temperaturile normale pentru această perioadă din an”, a spus Simona Căpșună, meteorolog

„Prognoza pe luna decembrie indică faptul că în România temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale. Iată un debut al iernii mai cald decât ar fi normal și destul de puține precipitații. Cu siguranță, vor fi predominant ploi. În prima parte a lunii, nu vine iarna”, a anunțat Simona Căpșună, meteorolog Digi24.

 
 

 

Inchide