Cod galben de caniculă în mai multe județe din vestul țării. Vremea va fi călduroasă și în București

Cod galben de caniculă în mai multe județe din vestul țării. Vremea va fi călduroasă și în București
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09/07/2021, 13:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat pentru șapte județe din vestul țării.

Avertizarea este valabilă pe tot parcursul zilei de vineri și vizează județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Mehedinți, Satu Mare și Timiș.

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, informează meteorologii.

Disconfortul termic va fi local ridicat şi în zonele de câmpie din restul ţării.

Vreme călduroasă și în București

Vremea va fi frumoasă în Capitală vineri şi sâmbătă, ca aspect, dar călduroasă, în special în orele după-amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, potrivit prognozei speciale emisă de ANM.

Pe parcursul zilei de vineri, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32 – 33 de grade, iar cea minimă de 18 – 19 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge de asemenea pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase