Cod galben de furtuni în 31 de județe, până joi seara. ANM a emis și o informare meteo de ploi, în următoarele trei zile

Cod galben de furtuni în 31 de județe, până joi seara. ANM a emis și o informare meteo de ploi, în următoarele trei zile
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 10/06/2021, 10:44
Actualizat: 10/06/2021, 10:48

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un cod galben de furtuni, valabil joi între orele 12.00 – 23.00, în 31 de județe. De asemenea, o informare meteo anunță trei zile de ploi torențiale, cu vijelii și grindină.

Alerta Cod galben este în vigoare în același interval orar. În Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Bacău, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

FOTO: ANM

Informare meteo de ploi torențiale, cu vijelii și grindină

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse,
25…50 l/mp.


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase