Cod galben de ninsori și viscol până luni dimineața. Care sunt zonele vizate

Cod galben de ninsori și viscol până luni dimineața. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02/04/2021, 14:31

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare tip cod galben de ninsori, valabilă de sâmbătă după-amiaza până luni dimineața.

Această avertizare cod galben este valabilă pentru zonele înalte din 18 județe, informează site-ul agenției Agerpres.

Totodată, ANM a actualizat informarea de ploi, vânt și vreme rece, valabilă pentru majoritatea regiunilor țării.

Astfel, potrivit specialiștilor ANM, în intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de vreme rea în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde la altitudini în general de peste 1.500 de metri va ninge, local moderat cantitativ.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Cod galben de ninsori și viscol. Zonele vizate

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Totodată, meteorologii atrag atenția că între 2 aprilie (0ra 13:00) și 5 aprilie (ora 10:00) este valabilă o informare de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată a vremii și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Temporar, prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 – 25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru şi în zona montană.

Depuneri de zăpadă la munte în acest weekend

În zonele montane, începând de sâmbătă, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Pe unele arii restrânse din Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte.

Specialiștii din cadrul ANM mai atrag atenția că vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor

Vremea se va răci accentuat, vineri (2 aprilie) în vestul, centrul şi nordul ţării, respectiv sâmbătă şi în sud şi sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase