Cod galben de vânt puternic, ninsori și polei, valabil pentru zone din 14 județe din România. Cum va fi vremea în București

Cod galben de vânt puternic, ninsori și polei, valabil pentru zone din 14 județe din România. Cum va fi vremea în București
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 08/12/2021, 13:47

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare tip cod galben de ninsori moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, valabilă pentru zone din 14 județe ale țării.

Avertizarea este valabilă miercuri, în intervalul 09:30 – 18:00, potrivit ANM.

În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.

Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.

În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea.

Sursa: ANM
Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a transmis și o prognoză specială pentru Capitală.

Astfel, între orele 09:30 și 18:00, vremea va fi închisă și mai ales în prima parte a zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade.