• Publicat:
Vremea

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii

Cum va fi vremea în primele zile ale primăverii

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, dar și vântoasă în special în regiunile intracarpatice și la munte. Mai ales în cursul zilei de luni vor fi înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, unde pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă, iar pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină.

La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 90…100 km/h; temporar vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h, precum și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade și mai ridicate în sudul Banatului, până în jurul a 12 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă în jurul a 5 grade.

MARȚI

Valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. În vestul, sud-vestul și parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și trecător și în celelalte regiuni.

 

 

 

 

 

 

Inchide