Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vremea

EXCLUSIV Gândul LIVE | Florinela Georgescu, director ANM: „Vreme de primăvara în weekend, dar spre final vântul se va intensifica”

Florinela Georgescu, director meteorologie operaţională în cadrul ANM, a vorbit astăzi la Gândul LIVE despre vremea de la acest sfârșit de săptămână, dar și ce se va întâmpla în zilele următoare, din punct de vedere termic.

„În weekend vom avea tot vreme de primăvară, dar asta înseamnă şi vreme schimbătoare, pentru că e un anotimp capricios. De duminică seara, vântul va prezenta unele intensificări, la început în zona înaltă din nord (Maramureş, Transilvania şi Moldova), apoi şi în zonele joase din Moldova. Pentru ziua de luni, punctul culminant se va atinge în Carpaţii Meridionali, unde în zonele montane înalte vor fi intervale in care viteaza vântului va atinge 160 km/h, şi va ninge, dar nu abundent. Doar că această combinaţie, de ninsoare cu vânt puternic va genera un aspect sever de iarnă”, a precizat directorul ANM.

„Și la Bucuresti, vântul va deveni mai activ, dar nimic sever. Temperaturile vor urca, din nou, saptamana viitoare”, a precizat Florinela Georgescu.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, aceasta au lipsit iaarna asta, mai ales în sud şi în zonele joase. Şi nici perioada următoare nu va aduce precipitaţii abundenete. Din punct de vedere termin, nu vor fi surprize neplăcute. Rămân la fel de ridicate peste normele acestei perioade. Iar vom avea peste 15 grade Celsius, în zona de sud, săptămâna viitoare.

Inchide