Iarna revine. Meteorologii se așteaptă la lapoviță și ninsori începând de sâmbătă

Iarna revine. Meteorologii se așteaptă la lapoviță și ninsori începând de sâmbătă
Iarna revine. Meteorologii se așteaptă la lapoviță și ninsori începând de sâmbătă. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25/02/2021, 10:30

Specialiștii din cadrul Administrației Națioale de Meteorologie (ANNM) anunță că joi și vineri vremea va fi deosebit de caldă, dar, începând de sâmbătă, temperaturile vor începe să scadă.

La munte se anunță lapoviță și ninsoare, în timp ce în restul țării se va semnala ceață și burniță, informează Antena3.

Prognoza meteo pentru 25 februarie

Joi dimineață, în estul, sud-estul și centrul țării cerul este parțial noros, iar izolat se semnalează ceață. Vântul suflă slab până la moderat, cu intensificări izolate în carpații Orientali.

Vremea se va încălzi mult peste valorile obișnuite pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase din est, sud-est și centru se vor semnala nebulozitate stratiformă și ceață. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade.

Vremea va fi caldă și vineri, 26 februarie

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cursul zilei de vineri. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase de relief în primele ore din interval. Noaptea, aria nebulozităţii se va extinde treptat, cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi şi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului la munte, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Și în Capitală temperaturile vor fi mai mari decât ar fi normal, cerul va fi variabil, cu înnorări sau ceață dimineața și noaptea, iar temperatura maximă va fi de aproximativ 14 grade, în timp ce minimele se vor situa între 3 și 5 grade Celsius.

De sâmbătă scad temperaturile

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ, cu ploi pe suprafețe extinse, în nord-estul țării. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor scădea față de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, cerul va fi înnorat temporar și se vor semnala ploi la nivel local.

Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice.   Vântul va avea intensificări la munte

În Bucureşti, vremea se va răci uşor faţă de intervalul anterior, dar valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Duminică, în ultima zi a iernii calendaristice, vremea va continua să se răcească în sudul țării, în timp ce, în restul teritoriului, temperaturile nu vor mai avea variații semnificative. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare la munte și mixte în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar minimele între -6 și 3 grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă. Vor fi înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase