METEO. Se încălzește vremea în România. Unde vor fi 13 grade

METEO. Se încălzește vremea în România. Unde vor fi 13 grade
Publicat: 30/01/2017, 19:32

Prognoza valabilă pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie 2017, potrivit ANM.

În Banat, vremea va fi rece la începutul intervalului, cu medii termice de 2 — 3 grade ziua și între—7 și—6 grade noaptea. Pe de altă parte, în perioada 1-4 februarie, se va resimți un proces de încălzire treptată ce va determina maxime diurne de 12 — 13 grade și minime nocturne de 1 — 3 grade. Ulterior, până spre 7 februarie, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, spre valori normale pentru această perioada a anului, respectiv temperaturi maxime de 7 — 8 grade și minime între—1 și 0 grade, medii ce se vor menține aproximativ constante până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații la nivel local și, în general, slabe cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 1 februarie și în intervalul 5 — 10 februarie.

În zona Crișanei, media temperaturilor maxime va crește, de la aproximativ 3 grade în prima zi a intervalului de prognoză, până la 13 grade pe 4 și 5 ianuarie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Între 5 și 7 februarie, vremea se va răci treptat, valorile termice devenind apropiate de normele perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 7 — 8 grade, în jurul căreia se vor menține până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, media temperaturilor minime fiind în creștere de la—7 grade, la începutul intervalului, până spre 3 grade, în intervalul 4 — 6 februarie. O ușoară răcire va avea loc ulterior, fapt care va determina scăderea temperaturii spre valori medii apropiate de normele perioadei, de 7 — 8 grade, ziua, și—2 până la zero grade noaptea, ce se vor menține relativ constante între 7 și 13 februarie. Precipitații, în general slabe și pe arii restrânse, sunt prognozate în intervalele 31 ianuarie — 2 februarie, respectiv 5 — 10 februarie.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de zero grade Celsius și nocturne de la—12 la—10 grade Celsius. Începând cu 1 februarie, regimul termic va marca o creștere, astfel încât, între 4 și 6 februarie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 8 — 9 grade și minime de aproximativ—2 grade, în medie. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile temperaturii aerului nu vor avea variații importante, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic și vor avea valori de 5 — 6 grade ziua și între—5 și—3 grade noaptea. Precipitații slabe, trecătoare, se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi în creștere în intervalul 6 — 10 februarie.

În Maramureș, până pe 4 — 5 februarie, temperaturile diurne vor fi în creștere, de la o medie regională de un grad Celsius până la 9 — 10 grade, iar minimele nocturne vor avea o evoluție similară, crescând de la—8 grade la 0-1 grad, în prima săptămână a intervalului de prognoză. Debutul celei de-a doua săptămâni va fi caracterizat de o răcire a vremii, care va determina ulterior un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Astfel, între 7 și 12 februarie, vor fi temperaturi maxime de aproximativ 6 grade și minime cuprinse între—4 și—2 grade, în medie, fără variații semnificative de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare pe 2 și 3 februarie și, din nou, în intervalul 5 — 10 februarie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ.

În regiunea Moldovei, în primele zile ale intervalului, deși regimul termic diurn va marca o creștere treptată, vremea se va menține rece, cu temperaturi maxime de la—2 la zero grade, respectiv minime de la—10 la—8 grade. Până pe 4 februarie, un proces de încălzire treptată va determina creșterea valorilor termice diurne spre o medie de 10 grade, în timp ce minimele nocturne vor atinge zero grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va răci, astfel încât mediile termice vor deveni apropiate de normele perioadei, respectiv între 4 — 5 grade ziua și de la—4 la—2 grade noaptea, situație ce se va menține pe parcursul întregii săptămâni. Precipitații în general slabe cantitativ și pe arii destul de restrânse se vor semnala, cu o probabilitate mai mare, în intervalul 6 — 10 februarie.

În Dobrogea, în prima săptămână, vremea va fi în general în încălzire, de la valori medii maxime de—2 grade în prima zi, până la 8 — 9 grade în jurul datei de 5 februarie, perioadă în care va fi cald pentru această dată. În cea de-a doua săptămână, valorile termice diurne vor începe să scadă ușor și treptat, astfel că în ultimele zile ale intervalului vor ajunge să se situeze în jurul celor specifice perioadei. Temperaturile minime vor scădea la finalul lunii ianuarie până la valori medii de până la—7 grade Celsius, apoi vor fi în creștere, astfel că, în intervalul 4 — 8 februarie, media lor va deveni ușor pozitivă. După data de 8 februarie, minimele termice vor coborî din nou sub pragul înghețului. Până spre sfârșitul primei săptămâni, doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, izolate, după care probabilitatea ca acestea să devină mai frecvente va crește, dar vor fi în general slabe cantitativ, scrie B1.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Nicolae Ciucă a dat ordin! Urgenţă maximă în România: Trebuie să avem o intervenție rapidă!
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Fabrica de milionari în euro a României. Care este şcoala unde s-au specializat foarte mulţi...