Noi coduri galbene de ploi și furtuni valabile până vineri. Ce zone sunt afectate – HARTĂ

Noi coduri galbene de ploi și furtuni valabile până vineri. Ce zone sunt afectate - HARTĂ
Codul galben de ploi este valabil până pe 18 iunie, la ora 12:00 / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 17/06/2021, 11:09

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, valabile în diferite zone din țară. Avertizările sunt valabilă până vineri, la ora 12:00.

Ultima avertizare meteo emisă de ANM vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta în intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 21:00.

„Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”*, informează sursa citată.

*Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului.

Noi coduri galbene de ploi și furtuni valabile până vineri. Ce zone sunt afectate - HARTĂ
Sursă FOTO: ANM

Cod galben de ploi

Codul galben de ploi însemnate cantitativ este valabil în intervalul 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00.

„În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, informează ANM.

De asemenea, ANM informează că în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 22:00 vor fi semnalate cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. În sudul, estul și centrul țării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…50 l/mp.

Noi coduri galbene de ploi și furtuni valabile până vineri. Ce zone sunt afectate - HARTĂ
Sursă FOTO: ANM

În cursul zilei de joi, temperaturile vor ajunge la 22 de grade Celsius în București, 21 în Constanța, 26 în Timișoara, 21 în Cluj-Napoca, 25 în Satu Mare, 23 în Iași și 23 în Buzău.