Prognoza Accuweather februarie 2023 | Meteorologii anunță o lună februarie cum nu a mai fost în România

Prognoza Accuweather februarie 2023 | Meteorologii anunță o lună februarie cum nu a mai fost în România
Publicat: 21/01/2023, 15:53

Deși suntem în plină iarnă, temperaturile din ultima perioadă ne duc cu gândul mai degrabă la primăvară, iar meteorologii AccuWeather, care au pregătit deja prognoza pentru luna februarie, nu au tocmai cele mai bune vești.

În luna ianuarie, temperaturile ar fi trebuit să fie mult mai scăzute decât cele care s-au înregistrat în ultima perioadă, dar acest lucru nu mai este unul care să ne mire atât de tare. În ultimii ani, vremea a fost, în decembrie și ianuarie, mult mai călduroasă decât eram obișnuiți.

Cu toate acestea, românii sunt obișnuiți ca luna februarie să fie, totuși, rece, însă meteorologii AccuWeather ne informează că lucrurile nu vor sta așa cum ne-am putea aștepta.

Astfel, în loc să avem temperaturi negative și ninsoare, așa cum ne-am fi așteptat, în februarie, temperaturile vor fi preponderent pozitive, iar ninsorile vor lipsi.

Cum va fi vremea în București, Iași și Constanța, potrivit AccuWeather

În principalele orașe ale țării, temperaturile vor fi pozitive în luna februarie și ninsorile se vor lăsa așteptate.

Iată cum va fi vremea în luna februarie în Capitală, dar și în Iași și Constanța:

București:

Sursa: AccuWeather

Iași:

Sursa: AccuWeather

Constanța:

Sursa: AccuWeather

Record de temperatură în România

București, 18 ianuarie – o zi de iarnă geroasă sau așa ar fi trebuit să fie. În schimb, în Capitală s-au înregistrat la orele amiezii temperaturi de până la 21 de grade, un record absolut pentru această dată din calendar.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București, valorile de temperatură anunțate fiind unele de final de mai.

Vremea se va menține extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime de 20…21 de grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi temporar noros iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în general de 40…50 km/h). Temperatura minimă din dimineața zilei de joi (19 ianuarie) va fi de 5…8 grade, anunță ANM.

Chiar dacă miercuri vremea din Capitală poate fi confundată lejer cu o zi de mai, în zilele următoare, iarna își va face apariția din nou, la finalul lunii ianurie fiind așteptată chiar și o fulguială în București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase