Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

PROGNOZA METEO, 26 martie 2020. Cresc temperaturile, dar nu scăpăm de vânt

PROGNOZA METEO, 26 martie 2020. Cresc temperaturile, dar nu scăpăm de vânt
PROGNOZA METEO în weekend. Vremea va fi caldă, pe 28 și 29 martie 2020

Meteorologii ne avertizează că urmează încă o noapte rece în toată ţara, cu ploi prin sud şi ninsori pe la munte.

Vântul continuă să sufle cu putere în sud-est şi pe arii restrânse în rest, iar la munte, în special pe creste, rafalele vor depăşi 80 km/h, respectiv 90…110 în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, spulberând puternic zăpada, potrivit Mediafax.

Temperaturile minime pornesc de la -9 grade Celsius, în estul Transilvaniei, şi se opresc la 5 grade Celsius pe litoral.

Joi, vremea se încălzeşte, dar vântul o să sufle în continuare cu putere și încă va crea senzația de frig. Prin sud mai plouă uşor, iar la munte nu sunt excluşi doi-trei fulgi de zăpadă.

Vântul va sufla cu 55 şi 65 km/h, local în sud-est şi pe arii restrânse în rest, iar la munte, în special pe creste, rafalele vor depăşi 80 km/h, respectiv 90…110 în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, spulberând puternic zăpada. Izolat se va forma gheţuş. Maxime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade Celsius.

Prognoza pentru Bucureşti

În Capitală va fi încă o noapte cu vânt puternic şi cel mult 2 grade Celsius în termometre, potrivit sursei citate.

Și joi va fi vânt puternic, chiar dacă se mai încălzeşte. Apare şi soarele şi la amiază vor fi în jur de 13 grade Celsius.

×
Inchide