Adrian Popa
26.01.2014
Vremea

PROGNOZA METEO. COD ROȘU pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea. Vremea se ameliorează în celelalte zone

PROGNOZA METEO. COD ROȘU pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea. Vremea se ameliorează în celelalte zone
PROGNOZA METEO - COD ROȘU. ANM va emite, la ora 15:00, un cod roșu de ninsori și viscol pentru județele Buzău, Brăila și Ialomița, valabil până la ora 21:00, anunțat Ion Sandu, directorul general al instituției.

PROGNOZA METEO – COD ROȘU. ANM va emite, la ora 15:00, un cod roșu de ninsori și viscol pentru județele Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, valabil până la ora 21:00, a anunțat Ion Sandu, directorul general al instituției. „Avertizarea cod roșu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităților mari de zăpadă și a vitezei vântului”, a spus Sandu.

În zonele afectate se înregistrează ninsoare abundentă, puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero

Este pentru prima dată în istoria României când este emis codul roșu. Directorul ANM a arătat că, în 2012, când au fost de asemenea înregistrate mari cantități de zăpadă, nu erau întrunite simultan toate condițiile pentru emiterea unei astfel de avertizări deși viscolul a fost mai puternic.

În celelalte zone fenomenele meteo vor scadea în intensitate. Județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21:00 , iar județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj vor ieși de sub codul galben tot duminică, la ora 21:00.

Județele Vrancea, Galați, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța vor fi în cod portocaliu până luni dimineața, la ora 9:00.

 

Inchide