Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni / Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni / Anunțul meteorologilor
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni / Anunțul meteorologilor
Publicat: 14/12/2020, 09:19
Temperaturile se vor menţine mai ridicate decât în mod normal, pentru această perioadă, dar vremea va fi în general închisă şi ploioasă. Conform ANM, maximele vor atinge 10 grade în sudul ţării.

Vremea în Capitală

Luni: Vremea va fi în general închisă, dar se va menţine cu mult mai caldă decât în mod normal. Temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Marți: Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în continuare cu mult mai mare decât cea climatologic specifică perioadei va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri: Vremea va fi închisă. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

BANAT – Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 –21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o ușoară scădere, spre 5…6 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant pe aproape tot parcursul intervalului și se va concretiza prin valori medii ale temperaturilor minime de aproximativ 2 grade în primele două nopți, apoi de 0…1 grad. Probabilitatea pentruprecipitații va crește după data de 21 decembrie, dar ploi slabe se mai pot semnala și în jurul datei de 16 decembrie.

CRIŞANA – Temperaturi maxime de 8 grade

În intervalul 16–21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade. În primele două zile și, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi ușor mai scăzută,de 4…5 grade. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între -1 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului și cele mai scăzute la sfârșitul acestuia. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie, dar și în jurul datei de 16 decembrie vor fi posibile ploi slabe, pe arii restrânse.

TRANSILVANIA – Vreme caldă, precipitații după 21 decembrie

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei, în ultimelezile din cea de a doua săptămână. Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade, exceptând primele două nopți, când această medie va fi ușor pozitivă, de 1…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 21 decembrie și, posibil,în jurul datei de 16 decembrie.

MARAMUREŞ – Vremea va fi relativ caldă / Precipitații slabe după 16 decembrie

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 –21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6…7 grade. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade,cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză și cele mai scăzute la sfârșit.Vor fi posibile precipitații slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie probabilitatea pentru precipitațiipe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere.

MOLDOVA – Medie apropiată de cea normală

În general, pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie și din nou spre finalul celei de-a doua săptămâni. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 1 grad(peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor,slabe cantitativ,va fi în creștere înintervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptamână de prognoză.

DOBROGEA – Vreme caldă, ploi slabe de Crăciun

În mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic(atât celdiurn, cât și cel nocturn)se va situa pestemediile climatologice specifice perioadeiși va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelorse vaîncadra între 2 și 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub 0 grade)în nopțile din perioada 22-25 decembrie. Ploi slabe se vor semnala în prima zi a intervalului, dar temporar și în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul intervalului, trecător,este posibil sa apară burnița.

MUNTENIA – Vreme caldă / Precipitații slabe între 20-27 decembrie, burniță, ploi slabe

În primele două zile vremea va fi caldă,cu o medie regională a maximelor de 7…8 grade, urmând ca în perioada 16-19 decembrie aceasta să scadă spre valori de 4…5 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizatăde temperaturi diurne medii, relativ constante,în jurul a 5…6 grade.Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2grade(peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valorimaiscăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 23-27decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor,slabe cantitativ,va fi în creștere înintervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala,trecător, și în prima săptamnânădeprognoză.

OLTENIA – Vreme caldă, 7…9 grade

Primele două zile vor caracteriza o vreme caldă,cu o medie regională a maximelor de 7…9grade, urmând ca în perioada 16-20decembrie aceasta să scadă spre valori în jurul a 4grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizatăde temperaturi diurne medii, relativ constante,în jurul a 5…6 grade.Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1și 1grad(peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valorimai scăzute (și sub -3grade) în nopțile din perioada 23-27decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere înintervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptamnânădeprognoză.

LA MUNTE – Vreme mai caldă decât ne-am obișnuit, cu 1-4 grade

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ,va fi în creștere în intervalul 21–27 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...