Prognoza meteo de Florii. Vremea se răcește în aproape toată țara

Prognoza meteo de Florii. Vremea se răcește în aproape toată țara
19 județe sub avertizare cod portocaliu de ploi, până vineri. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/04/2021, 07:00
Actualizat: 24/04/2021, 07:08

Prognoza meteo emisă de specialiștii ANM arată că, de Florii, vremea se va răci în aproape toată țara, dar în extremitatea sudică temperaturile vor rămâne ridicate.

Începând de vineri, vremea se răcește în cea mai mare parte a țării, dar în Lunca Dunării, maximele vor ajunge până la 21 de grade Celsius.

De asemenea, se vor înregistra fenomene electrice în estul țării, iar în regiunile de munte, la altitudini mari, se vor înregistra precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru weekend: Frig în nord, cald în sud

În weekend, temperaturile vor fi scăzute în jumătatea de nord a țării, dar în regiunile sudice temperaturile vor ajunge și la 19-20 de grade.

Sâmbătă, doar izolat va ploua slab, iar în masivele nordice se vor înregistra precipitații mixte.

În schimb, duminică și luni va ploua în toată jumătatea de nord, iar în regiunile montane înalte se vor înregistra chiar ninsori și lapoviță.

În Capitală va fi cald, iar temperaturile maxime vor urca până la 20 de grade Celsius. Vor fi ploi slabe, posibil după-amiază, însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat.

Prognoza de vineri, 23 aprilie 2021. Temperaturi în scădere, în aproape toată țara

Temperaturile vor fi în scădere în aproape toată țara, dar vremea va fi normală din punct de vedere termic. În extremitatea sudică, valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 10 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și temporar ploi, mai ales ziua, local în jumătatea de est a teritoriului și izolat în rest.

Acestea vor fi și sub formă de aversă, trecător și izolat însoțite de descărcări electrice și posibil grindină. În zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări la munte. Izolat vor fi condiții de ceață, iar spre sfârșitul intervalului, în regiunile intracapatice și în zonele deluroase, de brumă, informează stirimeteo.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase