Prognoza meteo pentru luni și marți: Vremea va fi rece, iar temperaturile nu vor trece de 3 grade Celsius

Prognoza meteo pentru luni și marți: Vremea va fi rece, iar temperaturile nu vor trece de 3 grade Celsius
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/01/2022, 15:35

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru luni, 24 ianuarie și marți, 25 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, luni, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața local în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase, iar noaptea pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între -18 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud și în est. Temporar va ninge, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice, sud-estice, unde rafalele vor depăși local 50…55 km/h, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere pe creste, unde vitezele vor fi mai mari de 70…80 km/h și zăpada spulberată.

Marți, vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă la începutul zilei cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest, iar noaptea local în centru, în zonele deluroase din sud și izolat în rest.

Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, mai ales seara și noaptea, local în nord, în centru, în est și în sud-est și doar cu totul izolat în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei și -1 grad în Moldova. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo pentru luni și marți: Vremea va fi rece, iar temperaturile nu vor trece de 3 grade Celsius
Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru București

Luni, în Capitală, vremea va fi rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și trecător va ninge. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală până în jurul a 30 km/h, apoi în general slab.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase