Vreme deosebit de caldă, vineri, în București. Maximele ajung și la 9 grade Celsius

Vreme deosebit de caldă, vineri, în București. Maximele ajung și la 9 grade Celsius
Publicat: 28/01/2022, 11:41
Actualizat: 28/01/2022, 11:42

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București, valabilă de vineri până sâmbătă. ANM anunță vreme deosebit de caldă, termometrele indicând chiar și 9 grade Celsius.

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 8…9 grade Celsius.

Temperatura minimă estimată de mereorologie se va situa în jurul a -2 grade Celsius.

„Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben de viscol şi vânt, în 21 de județe din România

Meteorologii au emis, vineri dimineata, o avertizare cod galben de viscol şi vânt, valabilă până sâmbătă dimineața, la ora 10.00. Sunt vizate 21 de județe și zona montană.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă.

Județele vizate de avertizarea ANM sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

Vineri, pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult