VREMEA în următoarele două săptămâni: primăvara vine mai devreme

VREMEA în următoarele două săptămâni: primăvara vine mai devreme
Publicat: 08/02/2016, 12:27

MUNTENIA

Vremea mai caldă decât ar fi normal pentru luna februarie va caracteriza toată perioada celor două săptămâni, astfel că sunt estimate, mediat pe regiune, temperaturi maxime de 8…13 grade și minime în general pozitive, de 2…5 grade. Valori nocturne ușor sub pragul de îngheț se vor înregistra în primele nopți, apoi vor fi posibile doar izolat.

Ploi frecvente și în general moderate cantitativ se vor semnala în noaptea de 10/11 februarie. Apoi, probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 13-16 februarie.

LA MUNTE

Regimul termic al următoarelor două săptămâni va fi caracterizat de valori în general ușor mai ridicate decât cele obișnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 și 6 grade și minime de -5…-1 grad. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî până la o medie de -8 grade.

Precipitațiile, la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare vor fi mai consistente în zilele de 10 și 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zăpadă. În restul intervalului se mențin condițiile pentru precipitații cu caracter local și temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.

BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9…14 grade, iar cele minime de 2…5 grade. Valori ușor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie și posibil și în ultima zi a intervalului de referință când media regională a temperaturilor diurne va fi de 6…9 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi și în perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spații extinse și vor fi în general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar trecător, în special în noaptea de 10/11 februarie, pot apărea și precipitații mixte.

CRIȘANA

În cea mai mare parte a intervalului de referință, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9…13 grade, iar cele minime de 1…5 grade. Valori ușor mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie și posibil și în ultimele zile ale intervalului când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5…8 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi și în perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spații extinse și vor fi în general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar temporar, în special în noaptea de 10/11 februarie și în prima parte a zilei de 11 februarie, vor apărea și precipitații mixte.

TRANSILVANIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic, cu precădere cel diurn, va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6…10 grade. În privința valorilor minime, acestea vor oscila în jurul pragului de îngheț în cele mai multe dintre nopți, iar temperaturi sub -5 grade vor fi posibile, în zonele depresionare, la începutul intervalului.

În perioada 10 – 11 februarie, dar și în jurul datei de 16 februarie, precipitațiile se vor semnala pe areale extinse și vor fi în general moderate cantitativ, însă probabilitatea pentru precipitații locale, slabe se va menține relativ ridicată și în restul zilelor. În noaptea de 10/11 și pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi și lapovițe sau ninsori, iar în rest vor predomina ploile.

MARAMUREȘ

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 7…11 grade, iar cele minime de 0…4 grade. Valori ușor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie și posibil și în ultima zi a intervalului de referință, când media regională a temperaturilor diurne va fi de 4…6 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi și în perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spații extinse și vor fi în general moderate cantitativ. În noaptea de 10/11 februarie și pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi mai ales lapovițe și ninsori, iar în restul timpului vor predomina ploile.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de referință, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime de 5…10 grade și minime de 0…4 grade. Valori nocturne mai coborâte, în medie sub pragul de îngheț, sunt de așteptat la începutul intervalului, dar și în perioada 12-13 februarie.

În jurul datei de 11 februarie precipitațiile, mixte, vor fi pe areale extinse și în cantități moderate. Apoi se menține relativ ridicată probabilitatea pentru precipitații (predominant ploi) în general slabe, cu caracter local și temporar.

DOBROGEA

Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii februarie. Astfel, se vor înregistra temperaturi la amiază de 6…11 grade, iar noaptea de 2…6 grade, medie regională. Valori minime ușor negative sunt de așteptat la nivel local în primele nopți.

În perioada 10-11 februarie, se vor semnala pe arii extinse ploi ce local vor fi mai însemnate cantitativ. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și în intervalul 13-16 februarie și posibil în ultima zi.

OLTENIA

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în luna februarie, pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că sunt estimate temperaturi maxime de 7…12 grade, medie regională. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive, de 1…4 grade, valori ușor sub pragul de îngheț urmând a se înregistra în primele nopți.

În jurul datei de 10 februarie, va ploua pe spații extinse și în cantități în general moderate. Apoi, probabilitatea pentru ploi locale, cu caracter temporar, va fi mai ridicată în perioada 13 -17 februarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?