• Publicat:
Vremea

Vremea o ia razna. ANM anunță un sfârșit de ianuarie neobișnuit. Este vizat și Bucureștiul

Vremea o ia razna. ANM anunță un sfârșit de ianuarie neobișnuit. Este vizat și Bucureștiul
Meteorologii fac un anunț important referitor la cum va fi vremea în ultima parte a lunii ianuarie. ANM se așteaptă la o încălzire treptată, mai cu seamă spre finalul acestei săptămâni.

De câțiva ani încoace, România are parte de ierni atipice, iar de fiecare dată explicațiile se învârt în zona încălzirii globale. Și iarna lui 2019-2020 este la fel, cu vreme mai degrabă de toamnă târzie. ANM anunță că la final de ianuarie vom avea temperaturi peste media obișnuită.

Marți, 21 ianuarie, vremea este în general plăcută, cu temperaturi ușor mai ridicate în zonele de deal din estul și sudul țării, acolo unde cerul va fi variabil. În celelalte regiuni, va fi nebulozitate joasă, iar local se va forma ceață. Izolat va burnița sau va fulgui și vor fi condiții pentru depuneri de chiciură și polei. Vântul va cunoaște intensificări doar pe crestele montane, în rest va sufla în moderat. Temperaturi maxime între -3 și 10 grade și minime cuprinse între -10 și 0 grade.

La București, cerul va fi variabil, cu vânt slab. Temperatura zilei de marți nu va trece de 6 grade, iar minima va coborâ până la -5.

Miercuri, 22 ianuarie, vom avea cer variabil, dar cu o nebulozitate accentuată în nord-vestul, nordul, centrul și estul țării. Spre seară, pe arii restrânse din Moldova vor fi precipitații slabe mixte, mai ales sub formă de ninsoare în rest. Izolat se va forma polei. Cele mai ridicate valori termice vor ajunge la 11 grade, cu minime între -7 și 2 grade.

La București, cerul de miercuri va fi variabil, cu vânt moderat. Temperatura maximă ajunge la valoarea de 7 grade, iar minima coboară până la -3. Dimineața, puține condiții de ceață.

×
Inchide