VREMEA – PROGNOZA METEO. Care sunt regiunile țării în care va ninge. Cum va fi vremea în următoarele 10 zile

VREMEA - PROGNOZA METEO. Care sunt regiunile țării în care va ninge. Cum va fi vremea în următoarele 10 zile
În sud, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe 13 noiembrie (FOTO ilustrativ: Mediafax Foto)
Publicat: 12/01/2014, 11:24
Actualizat: 09/01/2020, 01:47

VREMEA – PROGNOZA METEO. Administrația Națională de meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele zece zile. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

VREMEA – PROGNOZA METEO. BANAT

Până pe14 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, mai accentuată după data de 10 ianuarie. Astfel, în data de 14 ianuarie maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, regimul termic nu va mai avea oscilații importante. Temperaturile minime se mențin pozitive în cea mai mare parte a regiunii până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi vor coborî sub pragul de îngheț, până în jurul a -6 grade.

VREMEA – PROGNOZA METEO. CRIȘANA

În prima săptămână din interval, deși temperatura aerului va fi în scădere, maximele se vor menține mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, în special în primele zile. În cea de a doua săptămână însă, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 0…2 grade Celsius și se vor apropia de normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi peste zero grade Celsius până în dimineața zilei de 11 ianuarie, apoi vor deveni negative, cu valori medii, în nopțile cele mai reci, în jur de – 6 grade Celsius.

Condițiile de precipitații cresc începând cu data de 12 ianuarie, dar acestea vor fi slabe. La început va ploua, apoi va ninge.

VREMEA – PROGNOZA METEO. TRANSILVANIA

Deși vremea se va răci ușor și treptat, până în data de 12 ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii vor predomina temperaturile maxime pozitive ( cu o medie de 6 grade în 10 ianuarie). Din 13 ianuarie mediile temperaturilor diurne vor fi ușor negative, dar apropiate de mediile climatologice specifice celei de a doua decade a lunii ianuarie. Valorile minime de temperatură vor fi și ele tot mai coborâte, iar după data de 13 ianuarie nopțile vor fi geroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul a -10 grade.

Începând cu 10 ianuarie, trecător vor fi precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsoare.

VREMEA – PROGNOZA METEO. MARAMUREȘ

Până pe 13 ianuarie, temperatura aerului va scădea treptat, de la valori maxime medii de 8…9 grade în primele zile, până la -2…0 grade, luni, 13 ianuarie. După această dată maximele vor rămâne sub pragul de zero grade Celsius. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de îngheț, din data de 12 ianuarie, și nu este exclus să fie și câteva nopți geroase, cu temperaturi în jur de -10 grade Celsius.

Până în jurul datei de 09 ianuarie probabilitatea de precipitații va fi redusă, apoi trecător vor fi precipitații slabe, la început ploi, apoi ninsori.

VREMEA – PROGNOZA METEO. MOLDOVA

Până pe data de 12 ianuarie vremea se va menține caldă pentru începutul lunii ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii. În acest interval media regională a temperaturilor maxime va fi de 6 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade. În a doua săptămână vremea se va răci, astfel, valorile termice se vor apropia de mediile caracteristice perioadei: maxime în jur de 0 grade și minime de -7…-5 grade.

VREMEA – PROGNOZA METEO. DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului, caracteristica de vreme caldă se menține. De la o medie regională de 9 grade în prima zi, maximele vor scădea cu aproximativ 3 grade, urmând să înregistreze o creștere în 12 ianuarie spre o medie de 8…9 grade. Valorile minime vor fi în general pozitive și se vor situa în jurul valorii de 2 grade. După data de 13 ianuarie, scăderea de temperatură anticipată va aduce regimul termic în apropierea mediilor climatologice, adică maxime în medie între 1 și 3 grade, și minime între -4 și -2 grade.

Până pe data de 13 ianuarie șansele de precipitații se mențin reduse. O probabilitate mai ridicată de apariție a precipitațiilor, mai ales ninsori slabe, va fi între 12 și 17 ianuarie.

VREMEA – PROGNOZA METEO. MUNTENIA

Vremea rămâne mai caldă decât în mod obișnuit până pe12 ianuarie, când valorile diurne ale temperaturii vor fi în medie de 6…8 grade, iar în cursul nopților se vor înregistra în jur de 0 grade. După data de 13 ianuarie este estimată o scădere apreciabilă a temperaturii, spre valori medii ale maximelor în jurul a 0 grade și minime ce se vor situa între -6 și -4 grade, ceea ce reprezintă un regim termic normal pentru mijlocul lunii ianuarie.

Probabilitatea de precipitații, mai ales ninsori slabe, va crește în intervalul 13…17 ianuarie.

VREMEA – PROGNOZA METEO. OLTENIA

Până pe 12 ianuarie, temperatura se va menține peste mediile climatologice. Media regională a valorilor maxime va fi de 7…8 grade, iar a minimelor în jur de 0 grade. În a doua săptămână a intervalului este anticipată o răcire a vremii, astfel că la nivelul regiunii se vor înregistra în medie maxime de 0…2 grade, iar minimele termice vor fi în medie de -6…-4 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 13 ianuarie, când vor fi mai ales ninsori, în general slabe.

VREMEA – PROGNOZA METEO. LA MUNTE

Vremea se va menține deosebit de caldă până pe data de 12 ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. După această dată vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Astfel, valorile termice diurne vor scădea spre -6 grade în 13 și 14 ianuarie, ca ulterior să crească cu aproximativ 2 grade până la sfârșitul intervalului. Media minimelor nocturne va scădea semnificativ, astfel că în cele mai reci nopți această medie va fi de -12…-10 grade.

Începând cu data de 12 ianuarie crește probabilitate de apariție a precipitațiilor în general slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsori.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb