VREMEA. Prognoza meteo pentru 29 și 30 noiembrie. Vremea se menține foarte rece

VREMEA. Prognoza meteo pentru 29 și 30 noiembrie. Vremea se menține foarte rece
VREMEA. Temperaturile se mențin mai scăzute decât în mod obișnuit. pentru această perioadă. Va ninge la munte și pe arii restrânse în alte zone.
Publicat: 28/11/2013, 14:25
Actualizat: 13/01/2020, 05:10

VREMEA. Temperaturile se mențin mai scăzute decât în mod obișnuit. pentru această perioadă. Va ninge la munte și pe arii restrânse în alte zone. ANM a emis și o avertizare de ninsori și vânt puternic pentru perioada 28 noiembrie, ora 20:00 – 29 noiembrie, ora 12:00. În intervalul menționat va ninge în Carpații Orientali și Occidentali și pe arii restrânse în Carpații Meridionai, iar vântul va avea intensificări temporare.

În zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Harghita cantitățile de precipitații vor fi de până la 10….15 l/mp, iar viteza vântului la rafală va atinge 60…70 km/h viscolind ninsoarea.

ÎN ȚARĂ (vineri): Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va avea înnorări în nordul, centrul și vestul țării și, mai ales ziua, va ninge în cea mai mare parte a zonei de munte și în Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania, Crișana și nordul Moldovei și izolat în Banat. Îndeosebi în prima parte a zilei, în zona montană a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Harghita cantitățile de precipitații mai pot atinge 10 l/mp, în timp ce viteza vântului la rafală va atinge 60…70 km/h viscolind ninsoarea. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și numai izolat va fulgui, iar în cursul nopții se va forma ceață local în zonele joase din sudul și sud-estul și izolat în restul teritoriului. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în restul zonei de munte, precum și în partea de sud-vest și de est a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în depresiuni și 7 grade în Moldova și Dobrogea, iar cele minime între -10 și 1 grad.

ÎN ȚARĂ (sâmbătă): Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în regiunile nordice și nord-estice, iar noaptea în vest, sud-vest și centru, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. În zonele joase, mai ales din sudul și sud-estul țării, dimineața și noaptea va fi ceață, pe arii restrânse persistentă pe tot parcursul intervalului și izolat asociată cu fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor avea valori de la -4 grade în zonele cu ceață persistentă din sudul Olteniei până la 8 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa între -8 și 1 grad, mai coborâte în depresiuni spre -11 grade, dar și ușor mai ridicate în Delta Dunării.

LA BUCUREȘTI: Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața și din nou în prima parte a nopții, iar spre sfârșitul intervalului se va forma ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.

LA MUNTE (vineri): Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va avea înnorări în Carpații Occidentali, vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor și mai ales ziua va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. În prima parte a zilei, în regiunea nordică a Carpaților Orientali cantitățile de precipitații vor putea atinge 10 l/mp, iar viteza vântului la rafală va atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în restul zonei.

LA MUNTE (sâmbătă): Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în Carpații Orientali, iar noaptea în vestul Meridionalilor, în Munții Apuseni și în cei ai Banatului, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. Izolat pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în nordul Carpaților Orientali.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×