Vremea se va răci și precipațiile vor fi abundente în primele zile de iarnă. Prognoza ANM vremea pentru următoarele patru săptămâni

Vremea se va răci și precipațiile vor fi abundente în primele zile de iarnă. Prognoza ANM vremea pentru următoarele patru săptămâni
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 30/11/2021, 11:58

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv din 29 noiembrie până în 27 decembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în mare parte mai scăzute decât normalul perioadei și se vor înregistra și cantități mai mari de precipitații, cel puțin în prima parte a intervalului.

Potrivit ANM, în săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte la munte.

Cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în nord-vestul teritoriului și în sud-estul extrem.

În următoarea săptămână, 6 – 13 decembrie,temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Ce aduce a doua parte a lunii decembrie

Între 13 și 20 decembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Pe măsură de se apropie sfârșitul anului, în săptămâna 20 – 27, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Potrivit ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase