Vremea va fi foarte călduroasă luna viitoare. Estimările ANM pentru iulie

Vremea va fi foarte călduroasă luna viitoare. Estimările ANM pentru iulie
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 29/06/2021, 10:53

Vremea va fi foarte caldă pe tot parcursul lunii iulie, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, însoțite, în unele intervaluri, de ploi în anumite regiuni ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis estimările pentru următoarele patru săptămâni, până pe 26 iulie, informează Digi24.

Iată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni:

Vremea în săptămâna 28.06 – 05.07

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în toate regiunile, dar temperaturile vor fi mai ridicate mai ales în regiunile vestice și cele sud-vestice.

Ploile vor fi insuficiente în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, dar vor fi excesive în estul țării. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 05.07 – 12.07

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, dar și local deficitare în nord-vest, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 12.07 – 19.07

Temperatura medie va fi ușor mai crescută decât normalul acestui interval în partea de vest a țării, dar în rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ploile vor fi în general insuficiente în regiunile intracarpatice, mai ales în zonele montane, în rest, precipitațiile situându-se în jurul normalului pentru această perioadă.

Săptămâna 19.07 – 26.07

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase