Prima pagină » Magazin » STUDIU. Cercetătorii americani au descoperit motivul pentru care carnea roșie duce la apariția bolilor de inimă

STUDIU. Cercetătorii americani au descoperit motivul pentru care carnea roșie duce la apariția bolilor de inimă

STUDIU. Cercetătorii americani au descoperit motivul pentru care carnea roșie duce la apariția bolilor de inimă
Carnea roșie ar trebui evitată pentru că duce la apariția bolilor de inimă - așa sună recomandarea medicilor nutriționiști

Carnea roșie ar trebui evitată pentru că duce la apariția bolilor de inimă – așa sună recomandarea medicilor nutriționiști. Un grup de cercetători americani au descoperit și motivul pentru care acest tip de carne predispune la afecțiuni cardiovasculare, dincolo de faptul că are un conținut ridicat de grăsimi „rele”.

Potrivit oamenilor de știință de la Clinica Cleveland, carnea roșie conține o chimicală care atacă inima, notează BBC.

În Marea Britanie, reprezentanții ministerului Sănătății recomandă populației să nu mănânce mai mult de 70 de grame de carne roșie sau carne procesată, echivalentul a două felii de bacon, pentru a ține la distanță diverse afecțiuni, printre care se numără și bolile de inimă.

„Nu doar nivelul grescut de grăsimi rele care se găsesc în carnea roșie este singurul factor care predispune la bolile de inimă. Datele studiului nostru arată că riscul apariției bolilor cardiovasculare este influențat și de o substanță chimică care se găsește în acest tip de carne”, a declarat pentru BB dr. Stanley Hazen, autorul studiului, care a fost publicat în Jurnalul Nature Medicine.

Substanța din carnea roșie este un compus alimentar care este utilizat ca ingredient în băuturile energizante. Specialiștii americani spun că acest ingredient este unul dintre principalii factori care contribuie la întărirea arterelor.

Oamenii de știință de la Cleveland Clinic au constatat că responsabilă de apariția afecțiunilor cardiace ar fi o substanță chimică puțin studiată, eliberată de bacterii în intestine, după ce oamenii mănâncă carne roșie. Mai departe, substanța produsă de bacterii este convertită de ficat într-o altă substanță chimică puțin analizată, numită TMAO (Trimethylamine N-oxide), care ajunge în sânge și crește riscul de dezvoltare a bolilor de inimă.

Recomandarea video

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Celebritatea poate scurta viața