Romica Jurcă, criticată dur de Claudiu Lucaci, fostul șef al Știrilor TVR: „A venit din ordinul Elenei Ceaușescu”

Publicat: 26/05/2015, 14:21
Actualizat: 26/05/2015, 17:25

Romica Jurcă, fostă prezentatoare a rubricii Meteo a Societății Române de Televiziune (SRTv), a anunțat în luna februarie că nu i-a mai fost prelungit contractul cu TVR, acuzându-l pe Claudiu Lucaci, care la momentul respectiv era director al Direcției Știri, că nu a mai dorit ca aceasta să continue colaborarea cu Televiziunea Română. La rândul său, Lucaci a respins acuzațiile, iar Televiziunea Română a spus că din cauza situației financiare dificile a instituției s-a renunțat la colaborarea cu mai mulți colaboratori ai Direcției Știri, între care și Romica Jurcă, conform relatărilor din presă de la momentul respectiv.

Recent, Romica Jurcă a reluat acuzațiile la adresa lui Claudiu Lucaci, susținând într-o emisiune la Antena Stars că acesta a vrut să o înlăture de la rubrica Meteo încă de când a devenit șef al Știrilor TVR.

„Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcției Știri, Claudiu Lucaci (…) Astfel de intenții a avut de când a ajuns șef la Știri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era și este o foarte mare minciună (…) Consiliul de Administrație a aprobat să fiu menținută în TVR și să mi se încheie alt contract. (…) În acest sens a fost emisă o hotărâre (…) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014”, a spus Jurcă.

De cealaltă parte, Claudiu Lucaci a scris un comentariu pe contul său de Facebook, în care respinge acuzațiile aduse de Romica Jurcă. „Sunt o resursă de cunoaștere și informație. Și, din când în când, mă provoacă vreun frustrat să-l pun la punct. Azi m-am gândit să-i răspund unei viitoare pensionare care a profitat de toate regimurile pentru a înșela încrederea oamenilor. A început să colaboreze cu TVR prin ordin de la cabinetul 2. Pentru cei mai tineri, codificarea înseamnă Elena Ceaușescu. S-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo și despre noii săi colegi. După 1990, s-a transformat în specialist meteo. A profitat, din nou, de relațiile sale cu «foștii». Le-a arătat colegilor săi că, indiferent de puterea politică, de regimul consitituțional, are impunitate. Astfel a fentat lustrația și i-a sfidat pe colegi. Pe cei de la locul de muncă și pe cei unde colabora. Pe primii i-a denigrat și îndepărtat de colaborarea cu TVR, pe ultimii îi tapa de bani și simula monopolul absolut pe sursele de informare. A renunțat cu plăcere la TVR când a descoperit că poate face și mai mulți bani la altă televiziune. Și-a angajat și copilul în acel loc. Apoi, când patronii au descoperit că nu performează, a revenit de unde a plecat. Pentru un salariu și mai mare și condiții de demnitar (mașină, telefon, concediu plătit). A dat la o parte angajați nevinovați și a blocat ani de zile concurența pe post. A ascuns TVR faptul că toate datele meteo se puteau obține gratuit și că mulți colegi de-ai săi și-ar fi dorit să colaboreze gratuit cu TVR. I-a fost păstrată colaborarea, ani de zile, în ciuda acestor lucruri. Când nu au mai fost bani i s-a atras atenția că TVR nu este instituție de asistență socială. Că alții, mai tineri, n-au loc de muncă. Că risipa ne-a dus la sapă de lemn. Și atunci a început să facă ce a fost învățată în tinerețe: note informative, amenințări, intervenții la conducere, șantaj. Cu astfel de oameni, România încă nu s-a despărțit de trecutul său odios. Ei continuă să ne intoxice viața și conștiințele”, a scris Claudiu Lucaci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar