Romica Jurcă, criticată dur de Claudiu Lucaci, fostul șef al Știrilor TVR: „A venit din ordinul Elenei Ceaușescu”

Publicat: 26/05/2015, 14:21
Actualizat: 26/05/2015, 17:25

Romica Jurcă, fostă prezentatoare a rubricii Meteo a Societății Române de Televiziune (SRTv), a anunțat în luna februarie că nu i-a mai fost prelungit contractul cu TVR, acuzându-l pe Claudiu Lucaci, care la momentul respectiv era director al Direcției Știri, că nu a mai dorit ca aceasta să continue colaborarea cu Televiziunea Română. La rândul său, Lucaci a respins acuzațiile, iar Televiziunea Română a spus că din cauza situației financiare dificile a instituției s-a renunțat la colaborarea cu mai mulți colaboratori ai Direcției Știri, între care și Romica Jurcă, conform relatărilor din presă de la momentul respectiv.

Recent, Romica Jurcă a reluat acuzațiile la adresa lui Claudiu Lucaci, susținând într-o emisiune la Antena Stars că acesta a vrut să o înlăture de la rubrica Meteo încă de când a devenit șef al Știrilor TVR.

„Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcției Știri, Claudiu Lucaci (…) Astfel de intenții a avut de când a ajuns șef la Știri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era și este o foarte mare minciună (…) Consiliul de Administrație a aprobat să fiu menținută în TVR și să mi se încheie alt contract. (…) În acest sens a fost emisă o hotărâre (…) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014”, a spus Jurcă.

De cealaltă parte, Claudiu Lucaci a scris un comentariu pe contul său de Facebook, în care respinge acuzațiile aduse de Romica Jurcă. „Sunt o resursă de cunoaștere și informație. Și, din când în când, mă provoacă vreun frustrat să-l pun la punct. Azi m-am gândit să-i răspund unei viitoare pensionare care a profitat de toate regimurile pentru a înșela încrederea oamenilor. A început să colaboreze cu TVR prin ordin de la cabinetul 2. Pentru cei mai tineri, codificarea înseamnă Elena Ceaușescu. S-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo și despre noii săi colegi. După 1990, s-a transformat în specialist meteo. A profitat, din nou, de relațiile sale cu «foștii». Le-a arătat colegilor săi că, indiferent de puterea politică, de regimul consitituțional, are impunitate. Astfel a fentat lustrația și i-a sfidat pe colegi. Pe cei de la locul de muncă și pe cei unde colabora. Pe primii i-a denigrat și îndepărtat de colaborarea cu TVR, pe ultimii îi tapa de bani și simula monopolul absolut pe sursele de informare. A renunțat cu plăcere la TVR când a descoperit că poate face și mai mulți bani la altă televiziune. Și-a angajat și copilul în acel loc. Apoi, când patronii au descoperit că nu performează, a revenit de unde a plecat. Pentru un salariu și mai mare și condiții de demnitar (mașină, telefon, concediu plătit). A dat la o parte angajați nevinovați și a blocat ani de zile concurența pe post. A ascuns TVR faptul că toate datele meteo se puteau obține gratuit și că mulți colegi de-ai săi și-ar fi dorit să colaboreze gratuit cu TVR. I-a fost păstrată colaborarea, ani de zile, în ciuda acestor lucruri. Când nu au mai fost bani i s-a atras atenția că TVR nu este instituție de asistență socială. Că alții, mai tineri, n-au loc de muncă. Că risipa ne-a dus la sapă de lemn. Și atunci a început să facă ce a fost învățată în tinerețe: note informative, amenințări, intervenții la conducere, șantaj. Cu astfel de oameni, România încă nu s-a despărțit de trecutul său odios. Ei continuă să ne intoxice viața și conștiințele”, a scris Claudiu Lucaci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?