Mănânci multă carne? Riscul la care te expui

Mănânci multă carne? Riscul la care te expui
Publicat: 06/08/2016, 14:07
Actualizat: 03/02/2018, 00:44

Potrivit oamenilor de știință de la Universtitatea din Adelaide, grăsimile și carbohidrații ne dau energie ca să ducem la bun sfârșit toate sarcinile pe care le avem de îndeplinit de-a lungul zilei și sunt digerate mult mai repede decât proteinele, potrivit The Independent. Acest lucru înseamnă că energia care provine din carne este folosită mai târziu și, dacă apare un surplus, acesta este înmagazinat în corp sub formă de depozite de grăsime.

Cum carnea a devenit un aliment extrem de accesibil în mai toate zonele globului, obezitatea devine o și mai mare problemă pentru întreaga lume.

Wenpeng You, doctorand al Universității din Adelaide a făcut cercetări cu privire la accesul pe care îl au popoarele lumii la zahăr și carne și impactul pe îl are acest fapt în ceea ce privește rata obezității în 170 de țări. Tânărul afirmă că există o interdependență între acești doi factori.

În cercetarea sa, Wenpeng a ținut cont și de diferențele dintre aceste țări, cum ar fi gradul de urbanizare, obișnuințele în ceea ce privește activitatea fizică și media aportului caloric specifică respectivului popor. Astfel, tânărul a ajuns la concluzia că gradul de acces la produsele din carne reprezintă aproximativ 13% din totalul ratei obezității, același procent fiind valabil și în cazul zahărului.

„Este un principiu fals acela conform căruia doar grăsimile și carbohidrații, în special grăsimile, sunt factorii majori care contribuie la instalarea obezității”, a afirmat Wenpeng You.

„Fie că ne place, fie că nu, grăsimile și carbohidrații din dietele actuale furnizează suficientă energie pentru a ne duce la capăt sarcinile zilnice. Pentru că proteinele din carne sunt digerate mai târziu decât grăsimile și carbohidrații, energia pe care o primim de la aceste proteine reprezintă un surplus, care se traduce prin înmagazinarea grăsimii în corp”, a explicat tânărul.

Acest studiu diferă de cercetările anterioare prin faptul că stabilește o legătură între consumul de carne și obezitate din punctul de vedere al conținutului proteic, nu al celui de grăsimi.

Aceste rezultate vor stârni controverse, potrivit oamenilor de știință, dat fiind faptul că face comparația între carne și zahăr, clasând aceste două alimente pe aceeași treaptă în ceea ce privește influența lor asupra apariției obezității.

„Pe lângă faptul că este important pentru consumatori să știe că zahărul și grăsimile consumate în exces nu le fac bine, noi credem că ei trebuie să acorde atenție și consumului de proteine din carne care poate avea o contribuție importantă în acest sens”, explică și profesorulMaciej Henneberg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern