RELAXARE. Ludovic Orban, despre deschiderea reastaurantelor: „Joi, o să am o întâlnire cu reprezentanții HoReCa”

RELAXARE. Ludovic Orban, despre deschiderea reastaurantelor: „Joi, o să am o întâlnire cu reprezentanții HoReCa”
Premierul României, Ludovic Orban (FOTO: Facebook.com)
Publicat: 02/07/2020, 02:32
Actualizat: 02/07/2020, 02:32

Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri seara, la TVR, despre amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie anunțate în luna iulie. În ceea ce privește deschiderea reastaurantelor, acesta a precizat că, joi, se va întâlni cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela, și cel al Economiei, Virgil Popescu, dar și cu reprezentanții HoReCa, pentru a pregăti reglementarea privind această decizie.

„Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive. Mâine (joi, 2 iulie-n.r.), o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat premierul Orban la TVR.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus o modalitate de sancționare suplimentară. Suspendarea autorizației de funcționare, dacă în mod repetat o companie nu respectă regulile stabilite.

Din păcate, a mai spus premierul, foarte mulți lideri politici din afara arcului guvernamental, s-au purtat iresponsabil în această perioadă. Au contestat măsurile luate au bagatelizat pericolul reprezentat de noul coronavirus.

Alexandru Rafila, sfat pentru concediu. Când trebuie să purtăm măști, chiar dacă suntem în aer liber: Acel spațiu devine propice pentru transmiterea bolii

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenția asupra faptului că e nevoie de purtarea măștii și în aer liber în situația în care oamenii se apropie unii de alții la mai puțin de un metru și jumătate.

Rafila a comentat imaginile de la mare și de pe Valea Prahovei în care s-au observat grămezi de oameni aflați în concediu, în ciuda pericolului coronavirusului.

Reprezentantul României la OMS spune că în zonele turistice aglomerate oamenii ar trebui să poarte măști chiar și în aer liber.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație pulic, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber”, a spus Alexandru Rafila.

AVERTISMENT. Directorul OMS, după creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19: „Ce e mai rău, abia acum urmează!”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prin vocea directorului său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertiează că pandemia de Covid-19 este departe de sfârșit și  îndeamnă toate statele de pe glob să depășească disputele politice și să lupte împotriva coronavirusului la unison.

Avertismentul OMS vine în contextul în care mai multe țări virusul pare să revină în forță în urma măsurilor de relaxare, inclusiv în România.

Marea Britanie a luat decizia de a reintroduce măsuri stricte de combatere a virusului, în Leicester, după ce s-a confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.

Dincolo de ocean, multe state au decis să își amâne redeschiderea economiilor dat fiind numărul crescut de infectări.

OMS: „Numărul îmbolnăvirilor va crește! Ce e mai rău, abia acum urmează!”

Directorul OMS a avertizat că noul coronavirus va infecta mult mai mulți oameni dacă guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare.

Acesta a dat exemplul Germaniei, Japoniei și Coreei de Sud. Acestea sunt țări cau au impus măsuri stricte în perioada pandemiei și care s-au axat pe o testare amplă a populației.

”Ce e mai rău, abia acum urmează! Îmi pare rău să spun asta, dar cu acest tip de mediu și condiții, ne temem de ce e mai rău. De aceea trebuie să acționăm împreună”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Antena 3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912