8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Avertisment de ultimă oră al lui Tătaru: Ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi!
Publicat: 04/08/2020, 07:57

Ministrul Sănătăţii avertizează că România ar putea ajunge în situaţia extrem de dificilă în care au fost Spania şi Italia în lunile martie-aprilie, dacă nu vom respecta regulile cerute de autorităţi, iar în spitale se va ajunge la o suprapopulare. 

Avertismentul ministrului Tătaru: Dacă nu respectăm regulile, ce am văzut în Spania şi Italia se poate întâmpla şi la noi

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

Traian Băsescu cere trecerea la învățământ online. „Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichidat”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că trebuie să trece la învățământ de la distanță cel puțin în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus, deoarece virusul nu va fi lichidat pentru ca toți copiii să fie în siguranță. Europarlamentarul a explicat că sunt situații în care școala online nu este potrivită, pentru că „nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă”.

Descoperiri îngrijorătoare. Medic din Iași: Sunt cazuri în care coronavirusul rămâne în organismul persoanei care aparent s-a vindecat

Managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași spune că există situații în care pacienți care se vindecă de Covid-19, sunte retestați pozitiv la două săptămâni după aparenta finalizare a bolii. Aceste cazuri denotă că noul tip de coronavirus nu dispare complet din corp: „Virusul rămâne cantonat undeva în organism”, explică medicul Carmen Dorobăț.

Când trebuie să sune oamenii la DSP. Șefa Direcției face noi declarații

După ce săptămâna trecută patru medici epidemiologi au plecat de la Direcția de Sănătate Publică București, la începutul acestei săptămâni au fost detașați 13 medici epidemiologi, alături de alți 90 de medici de medicină școlară, pentru a gestiona criza Covid-19.

Un șofer nervos, prins fără centură și trusa de siguranță, a agresat un polițist care l-a tras pe dreapta

Un șofer în vârstă de 31 de ani a fost încătușat de polițiștii din Petroșani, județul Hunedoara, după ce, nervos că a fost prins la volan fără a purta centura și trusa de siguranță, a lovit, intenționat, un polițist, în tibie. Acesta este acuzat de ultraj.

Această țară a depășit 5 milioane de teste Covid-19, iar rata de vindecare a ajuns la 90%, printre cele mai mari la nivel global

Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite revine lent la normal după ce a derulat o campanie masivă de testare a coronavirusului care a fost eficientă pentru a opri răspândirea virusului. Abdul Rahman Al Owais, ministrul Sănătății și Prevenției, a declarat că numărul de testare a depășit 5 milioane, subliniind că rata de vindecare a ajuns la 90%, printre cele mai mari la nivel global. El a atribuit-o detectării precoce a cazurilor care au contribuit la realizarea celei de-a doua faze a strategiei de tratare a cazurilor folosind protocoale avansate.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul „Matei Balș”, printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 4 august, de la ora 11.30

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Național „Matei Balș”, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 4 august 2020, de la ora 11.30.

”Unquiet Voices”, web-documentarul creativ românesc regizat de Ioana Mischie, nominalizat la cea de-a 24-a ediție a premiilor Webby

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată