Clotilde Armand anunță că, matematic, a câștigat Primăria Sectorului 1: „Diferența e de peste 1.000 de voturi! Nu există baza legală pentru renumărare”

Clotilde Armand anunță că, matematic, a câștigat Primăria Sectorului 1: „Diferența e de peste 1.000 de voturi! Nu există baza legală pentru renumărare”
Clotilde Armand (FOTO: Facebook)
Publicat: 30/09/2020, 00:36
Actualizat: 30/09/2020, 01:33

Clotilde Armand (candidatul USR-PLUS, susținut și de PNL) și-a anunțat victoria marți seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, la Primăria Sectorului 1. Ea susține că diferența este de peste 1.000 de voturi în favoarea ei, față de contracandidatul Daniel Tudorache (candidatul PSD).

Clotilde Armand a obținut 36.255 de voturi, iar contracandidatul ei, Daniel Tudorache (PSD) a primit 35.322 de voturi, potrivit unor surse USR, citate de Digi 24.

„Matematic am învins”, a anunțat Clotilde Armand marți seară, în fața Biroului Electoral Sector 1, susținând că „nu există baza legală pentru renumărare”, cu trimitere la decizia pe care urmează să o anunțe miercuri Biroul Electoral Central (BEC).

Armand și-a avertizat adversarii să nu mai „umble la voturi” și a promis că ancheta pornită privind eventualele fraude va merge până la capăt.

„Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, eu zic să încerce să mai umble la voturi. (…) Promit că voi lupta cu toată forța mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită”, a afirmat ea.

Victoria a fost anunțată și de Dan Barna, co-președintele alianței, într-un mesaj pe Facebook. Pe aceeași rețea de socializare, Clotilde Armand a postat un mesaj pe Facebook, în care avertizează:

„Au uitat dna Firea și primarul bolșevic că reprezit ”risc seismic ridicat”? Așa au spus atunci când mi-au dat jos singurul mesh electoral. Am o veste importantă pentru ei: vedeți că vine cutremurul în Primăria Sectorului 1. Țineți-vă bine pesediștilor. Curând”.

Dan Barna, co-președintele Alianței USR-PLUS, a felicitat-o pe Armand pentru victorie: „Am zis că învingem. Am învins! Felicitări, Clotilde Armand!”.

BEC a amânat decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1

Membrii Biroului Electoral Central (BEC) au amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor incluse pe ordinea de zi a ședinței programate marți, de la ora 15:00.

Este vorba de zece sesizări de fraudă electorală ce vizează atât situația de la Sectorul 1, cât și din Mangalia, Constanța, Caraș Severin și Vrancea, dar și o serie de contestații și informări cu privire la procesul electoral.

BEC a amânat pentru miercuri analizarea sesizărilor formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sectorul 1 sau anularea alegerilor, au declarat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro.

Marcel Vela trece la amenințări. Edilii care nu acceptă rezultatele BEC, scoși cu forța din primării!

S-au scurs 48 de ore de la alegerile locale din 2020 și mulți candidați încă nu acceptă că au pierdut scrutinul de duminică, 27 septembrie. Pentru toți aceștia, ministrul de Interne are un mesaj clar: vor fi scoși cu forța din primării, dacă nu pleacă singuri!

Într-un mesaj postat pe Facebook, Marcel Vela susţine că rămâne „foarte atent~ la ce se întâmplă în contextul recentelor alegeri şi anunţă că nu va tolera „nicio abatere de la lege”: „Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc