Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului, după protestul avocaților pe treptele Palatului de Justiție: ”Suntem într-un moment de cotitură cu privire la existența statului de drept”

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului, după protestul avocaților pe treptele Palatului de Justiție: ”Suntem într-un moment de cotitură cu privire la existența statului de drept”
Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului, după protestul avocaților pe treptele Palatului de Justiție: ”Suntem într-un moment de cotitură cu privire la existența statului de drept”/ FOTO - Robert Cazanciuc Facebook

Ieri, Consiliul Baroului București a hotărât să își însușească toate comunicatele publice ale Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) în legătură cu riscurile la adresa exercitării profesiei de avocat și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Totodată, printr-un comunicat, avocații au fost chemați să sprijine acest demers, astăzi, printr-un protest desfășurat chiar pe treptele Curții de Apel.

Vicepreședintele Senatului, JustiRobert Cazanciuc – participant la acest protest al avocaților -, a notat pe pagina sa de socializare că România trece printr-un moment dificil, din punct de vedere judiciar, condamnarea avocatului Robert Roșu în dosarul ”Ferma Băneasa” ducând la un precedent periculos.

“Rolul justiției nu este de a împărți lumea în oameni buni și oameni răi, în oameni drepți și oameni nedrepți, ci de a face să funcționeze societatea umană” – sunt vorbele unui avocat, fost judecător, auzite astăzi pe treptele Palatului de Justiție, la o ședință protest a Consiliului Baroului București, la care am participat alături de mai mulți parlamentari juriști”, a scris Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc: ”Sper să pot pătrunde tainele condamnării unui avocat pentru exercitarea profesiei”

Robert Cazanciuc consideră că această condamnare a avocatului Robert Roșu ridică un mare semn de întrebare în legătură cu ”eficacitatea articolului 24 din Constituție” și, totodată, se declară sceptic în ceea ce privește conștientizarea consecințelor ”fricii induse avocaților”.

”Relatările publice cu privire la temeiurile condamnării avocatului Roșu pun foarte serios sub semnul întrebării eficacitatea articolului 24 din Constituție, care ar trebui să protejeze în mod real dreptul la apărare al cetățeanului.

Cred că suntem într-un moment de cotitură cu privire la existența statului de drept. Voi citi cu foarte mare atenție motivarea acestei sentințe și sper să pot pătrunde tainele condamnării unui avocat pentru exercitarea profesiei”, mai scrie Robert Cazanciuc.

”Nu știu dacă la nivelul societății sunt conștientizate consecințele fricii induse avocaților atunci când sunt chemați să apere drepturi fundamentale. Sper ca cei pentru care drepturile ”fundamentale sunt doar un lux” să nu ajungă vreodată să decidă asupra destinelor justiției”

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului

Consiliul Baroului București și decizia de a lua orice măsură legală pentru protejarea profesiei de avocat

Ședința de ieri a Consiliului Baroului București a evidențiat faptul că există riscuri în exercitarea profesiei de avocat, după condamnarea lui Robert Roșu în dosarul ”Ferma Băneasa”.

 Mai mult, reprezentanții consiliului au transmis că va fi luată orice decizie lagală pentru protejarea profesiei de avocat, menționând și că acest comunicat comun al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) și Baroului București va fi trimis către Curtea de Apel, instanțe și unități de parchet.

“În ședinta din 13.04.2021, desfășurată la Sala de Lectură a Bibliotecii Baroului București, Consiliul Baroului București a hotărât să își însușească toate comunicatele publice ale Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România în legătură cu riscurile la adresa exercitării profesiei de avocat și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Consiliul Baroului București își manifestă ferma decizie de a lua orice măsură legală pentru protejarea profesiei de avocat, ca o componentă esențială a democrației și a statului de drept”, s-a precizat în comunicatul Consiliului Baroului București.

”De asemenea, Consiliul Baroului București a hotărât înmânarea Comunicatului comun al Uniunii Naționale a Barourilor din România și Baroului București către conducerea Curții de Apel București și comunicarea acestuia către celelalte instanțe și unități de parchet din București”, s-a precizat în comunicatul Consiliului Baroului București”

Consiliul Baroului București

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ