Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință din Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”

Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință din Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”
Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință în Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”
Publicat: 28/04/2021, 10:10
Actualizat: 28/04/2021, 10:14

Gabriela Firea îl etichetează pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, drept ”o năpastă pe capul bucureștenilor” după ce, ieri, a fost votată în Consiliul General majorarea taxelor pentru parcările de reședință din București. 

Nicușor Dan a anunțat, în mediul online, că această majorare a fost propusă la cererea primarilor de sector, urmând a intra, efectiv, în vigoare în 2022.

”La solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă. E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”, a scris primarul general al Capitalei. Amendamentul a fost votat de către consilierii generali împreună cu un proiect care prevede și creșterea taxelor și impozitelor din București pe anul 2021.

Gabriela Firea: ”Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta”

În acest context, Gabriela Firea avertizează că nu mai puțin de 200.000 de bucureșteni vor trebui să introducă, adânc, mâna în buzunare, iar această nouă taxă a fost decisă de Nicușor Dan ”fără vreun fel de anunț sau consultare publică”.

”200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește DE 10 ORI, atenție, DE 10 ORI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit! Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor?”

Gabriela Firea citește această majorare a taxei pentru parcările de reședință din București într-o ”cheie” a cărei concluzie este aceea că Nicușor Dan aduce bucureștenilor o supra-taxare, în condițiile în care nu se știe dacă aceștia își vor putea reveni, financiar – din cauza pandemiei de coronavirus – până anul viitor.

Comparația cu alte țări europene nu poate fi adusă în discuție, mai precizează fostul edil al Capitalei, și asta pentru că diferența între salariile din România și cele din țările UE este foarte mare.

”Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele! Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți.

Oare se termină pandemia COVID, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Asa ca “meritau” o supra-taxare? În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor? Este inacceptabil!”, încheie Gabriela Firea postarea sa din mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Zodii cu mare noroc de Florii. Vor trăi bucurii explozive
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică