Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință din Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”

Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință din Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”
Gabriela Firea, după majorarea taxelor pentru parcările de reședință în Capitală: ”Nicușor Dan, o năpastă pe capul bucureștenilor”
Publicat: 28/04/2021, 10:10
Actualizat: 28/04/2021, 10:14

Gabriela Firea îl etichetează pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, drept ”o năpastă pe capul bucureștenilor” după ce, ieri, a fost votată în Consiliul General majorarea taxelor pentru parcările de reședință din București. 

Nicușor Dan a anunțat, în mediul online, că această majorare a fost propusă la cererea primarilor de sector, urmând a intra, efectiv, în vigoare în 2022.

”La solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă. E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”, a scris primarul general al Capitalei. Amendamentul a fost votat de către consilierii generali împreună cu un proiect care prevede și creșterea taxelor și impozitelor din București pe anul 2021.

Gabriela Firea: ”Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta”

În acest context, Gabriela Firea avertizează că nu mai puțin de 200.000 de bucureșteni vor trebui să introducă, adânc, mâna în buzunare, iar această nouă taxă a fost decisă de Nicușor Dan ”fără vreun fel de anunț sau consultare publică”.

”200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește DE 10 ORI, atenție, DE 10 ORI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit! Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor?”

Gabriela Firea citește această majorare a taxei pentru parcările de reședință din București într-o ”cheie” a cărei concluzie este aceea că Nicușor Dan aduce bucureștenilor o supra-taxare, în condițiile în care nu se știe dacă aceștia își vor putea reveni, financiar – din cauza pandemiei de coronavirus – până anul viitor.

Comparația cu alte țări europene nu poate fi adusă în discuție, mai precizează fostul edil al Capitalei, și asta pentru că diferența între salariile din România și cele din țările UE este foarte mare.

”Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele! Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți.

Oare se termină pandemia COVID, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Asa ca “meritau” o supra-taxare? În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor? Este inacceptabil!”, încheie Gabriela Firea postarea sa din mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația