Paul Stănescu cere alegeri anticipate după ”scandalul Cîțu”: ”Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”

Paul Stănescu cere alegeri anticipate după ”scandalul Cîțu”: ”Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”
Sursa foto: Mediafax

Paul Stănescu – secretar general PSD – cere alegeri anticipate după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia premierul Florin Cîțu, cu 20 de ani în urmă, a fost prins conducând sub influența alcoolului în SUA.

Social-democratul a transmis că pe umerii președintelui Klaus Iohannis apasă o responsabilitate uriașă, în astfel condiții, având datoria constituțională, dar și ”legală și morală”, să scoată România dintr-o ”situație penibilă în care se află întreg Guvernul”.

Menținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier – deși este ”șantajabil” – nu reprezintă, de fapt, decât un atac la ”credibilitatea României”, a mai spus Paul Stănescu.

”Să renunțe la dubla măsură! (n.red. – Klaus Iohannis) Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluții. Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”, conchide secretarul general al PSD, potrivit Mediafax.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”

Florin Cîţu

Paul Stănescu: ”Penalul lui Iohannis este mai presus de lege?”

Secretarul general PSD s-a întrebat, nu doar retoric, dacă ”penalul lui Iohannis” (cu referire directă la premierul Florin Cîțu) este mai presus de lege, considerând că reprezentanții USR ”au băgat capul în pământ”.

Există un ”istoric penal” al premierului, a mai spus Paul Stănescu, iar în astfel de condiții România are un prim-ministru ”marionetă”. Mai mult, social-democratul lansează și un avertisment, considerând că, de acum încolo, deciziile la nivelul Coaliției de Dreapta vor fi luate ”pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă”.

”Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania «Fără Penali în funcții publice?» De ce și-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piață să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîțu a devenit doar o marionetă. Haosul din coaliție a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă. Ca România să mai aibă șanse să nu se scufunde și mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie și de dublă măsură. Trebuie resetată de urgență”, a mai spus Stănescu, potrivit sursei citate mai sus.

”Cea mai corectă soluție, demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”

Paul Stănescu, secretar general PSD

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni...
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani