PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”

PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”
Foto - Andreea Alexandru - Mediafax

Criza politică pe care o traversează România este departe de a fi încheiată, iar Partidul Mișcarea Populară (PMP) lansează un apel, în mediul online, solicitând Parlamentului României să adopte, urgent, legile cerute de toți românii.

Parlamentarii trebuie să pună interesele românilor mai presus de cele politice și să iasă ”din indolență”, solicită reprezentanții PMP.

Este nevoie ca Parlamentul României să preia inițiativa, cu atât mai mult cu cât – de luni și ani de zile – există proiecte de legi care încă nu au fost discutate, cu toate că ele sunt esențiale pentru ”salvarea României”.

”PMP lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile cerute de români. Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor, care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul noii legi a Sănătății, zace, de peste un an, în sertarele parlamentarilor”, se menționează pe pagina de socializare a Partidului Mișcarea Populară.

”PMP cere Parlamentului să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor”

În afară de proiectul noii legi a Sănătății există și alte inițiative care trebuie analizate, de urgență, în Parlamentul României, foarte importantă fiind plafonarea prețurilor la energie. Este nevoie de un acord politic între partidele parlamentare pentru ca această inițiativă să treacă prin plen, precizează PMP.

Pe de altă parte, independența energetică a României este un alt punct de reper fundamental, fiind necesară adoptarea legii off-shore în ceea ce privește exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. PMP solicită Parlamentului României să fie ”responsabil” și să recâștige încrederea românilor, guvernul interimar având nevoie de baza legislativă care să permită reluarea luptei cu criza pandemică.

”Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a trece prin plen. Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră”, mai precizează reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în mediul online.

”Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă”

Partidul Mișcarea Populară

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Ce a apărut la mormântul Andreei Morega, studenta ucisă de Mirel Dragomir. Ți se rupe...
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Se confiscă banii românilor. S-a dat lege pe 10 mai: Direct la pușcărie, indiferent de...
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Păianjenii exotici, tot mai răspândiți în Europa. Specii noi identificate în Marea Britanie