PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”

PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”
Foto - Andreea Alexandru - Mediafax
Publicat: 18/10/2021, 11:19

Criza politică pe care o traversează România este departe de a fi încheiată, iar Partidul Mișcarea Populară (PMP) lansează un apel, în mediul online, solicitând Parlamentului României să adopte, urgent, legile cerute de toți românii.

Parlamentarii trebuie să pună interesele românilor mai presus de cele politice și să iasă ”din indolență”, solicită reprezentanții PMP.

Este nevoie ca Parlamentul României să preia inițiativa, cu atât mai mult cu cât – de luni și ani de zile – există proiecte de legi care încă nu au fost discutate, cu toate că ele sunt esențiale pentru ”salvarea României”.

”PMP lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile cerute de români. Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor, care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul noii legi a Sănătății, zace, de peste un an, în sertarele parlamentarilor”, se menționează pe pagina de socializare a Partidului Mișcarea Populară.

”PMP cere Parlamentului să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor”

În afară de proiectul noii legi a Sănătății există și alte inițiative care trebuie analizate, de urgență, în Parlamentul României, foarte importantă fiind plafonarea prețurilor la energie. Este nevoie de un acord politic între partidele parlamentare pentru ca această inițiativă să treacă prin plen, precizează PMP.

Pe de altă parte, independența energetică a României este un alt punct de reper fundamental, fiind necesară adoptarea legii off-shore în ceea ce privește exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. PMP solicită Parlamentului României să fie ”responsabil” și să recâștige încrederea românilor, guvernul interimar având nevoie de baza legislativă care să permită reluarea luptei cu criza pandemică.

”Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a trece prin plen. Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră”, mai precizează reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în mediul online.

”Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă”

Partidul Mișcarea Populară

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult