PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”

PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”
Foto - Andreea Alexandru - Mediafax
Publicat: 18/10/2021, 11:19

Criza politică pe care o traversează România este departe de a fi încheiată, iar Partidul Mișcarea Populară (PMP) lansează un apel, în mediul online, solicitând Parlamentului României să adopte, urgent, legile cerute de toți românii.

Parlamentarii trebuie să pună interesele românilor mai presus de cele politice și să iasă ”din indolență”, solicită reprezentanții PMP.

Este nevoie ca Parlamentul României să preia inițiativa, cu atât mai mult cu cât – de luni și ani de zile – există proiecte de legi care încă nu au fost discutate, cu toate că ele sunt esențiale pentru ”salvarea României”.

”PMP lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile cerute de români. Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor, care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul noii legi a Sănătății, zace, de peste un an, în sertarele parlamentarilor”, se menționează pe pagina de socializare a Partidului Mișcarea Populară.

”PMP cere Parlamentului să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor”

În afară de proiectul noii legi a Sănătății există și alte inițiative care trebuie analizate, de urgență, în Parlamentul României, foarte importantă fiind plafonarea prețurilor la energie. Este nevoie de un acord politic între partidele parlamentare pentru ca această inițiativă să treacă prin plen, precizează PMP.

Pe de altă parte, independența energetică a României este un alt punct de reper fundamental, fiind necesară adoptarea legii off-shore în ceea ce privește exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. PMP solicită Parlamentului României să fie ”responsabil” și să recâștige încrederea românilor, guvernul interimar având nevoie de baza legislativă care să permită reluarea luptei cu criza pandemică.

”Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a trece prin plen. Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră”, mai precizează reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în mediul online.

”Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă”

Partidul Mișcarea Populară

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...