PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”

PMP, apel către Parlament pentru salvarea României: ”Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor”
Foto - Andreea Alexandru - Mediafax

Criza politică pe care o traversează România este departe de a fi încheiată, iar Partidul Mișcarea Populară (PMP) lansează un apel, în mediul online, solicitând Parlamentului României să adopte, urgent, legile cerute de toți românii.

Parlamentarii trebuie să pună interesele românilor mai presus de cele politice și să iasă ”din indolență”, solicită reprezentanții PMP.

Este nevoie ca Parlamentul României să preia inițiativa, cu atât mai mult cu cât – de luni și ani de zile – există proiecte de legi care încă nu au fost discutate, cu toate că ele sunt esențiale pentru ”salvarea României”.

”PMP lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile cerute de români. Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor, care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul noii legi a Sănătății, zace, de peste un an, în sertarele parlamentarilor”, se menționează pe pagina de socializare a Partidului Mișcarea Populară.

”PMP cere Parlamentului să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor”

În afară de proiectul noii legi a Sănătății există și alte inițiative care trebuie analizate, de urgență, în Parlamentul României, foarte importantă fiind plafonarea prețurilor la energie. Este nevoie de un acord politic între partidele parlamentare pentru ca această inițiativă să treacă prin plen, precizează PMP.

Pe de altă parte, independența energetică a României este un alt punct de reper fundamental, fiind necesară adoptarea legii off-shore în ceea ce privește exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. PMP solicită Parlamentului României să fie ”responsabil” și să recâștige încrederea românilor, guvernul interimar având nevoie de baza legislativă care să permită reluarea luptei cu criza pandemică.

”Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a trece prin plen. Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră”, mai precizează reprezentanții Partidului Mișcarea Populară în mediul online.

”Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă”

Partidul Mișcarea Populară

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar