Cum a fost prins tânărul student la medicină, principalul suspect al crimei de la Iași. Greșelile care l-au dat de gol pe Ahmed Nourkadi

Cum a fost prins tânărul student la medicină, principalul suspect al crimei de la Iași. Greșelile care l-au dat de gol pe Ahmed Nourkadi
Publicat: 15/12/2021, 17:47
Actualizat: 15/12/2021, 18:14

Ahmed El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime petrecute la Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost prins, marți, la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe marocan pe o stradă din capitala Italiei, iar acum tânărul urmează să fie extrădat şi judecat în România.

Sâmbătă, la scurt timp după ce autorităţile române au audiat mai multe cunoștințe din anturajul tinerilor uciși, polițiștii s-au deplasat și la imobilul situat pe Bulevardul Independenței din Iași, acolo unde locuia tânărul marocan.

Ulterior, aceștia au descoperit că studentul de 21 de ani îşi cumpărase un bilet de avion spre Roma și se îmbarcase deja în avion. Alături de acesta în Italia, se afla și iubita lui, însă, potrivit unor surse judiciare, tânăra nu ar fi implicată în dosarul penal în care este vizat Ahmed.

Potrivit imaginilor ridicate de pe camerele de supraveghere și consultate de anchetatori, tânărul a ajuns pe Aeroportul de Iași, sâmbătă, în jurul prânzului, și era îmbrăcat cu o geacă de culoare albastră, purtând ochelari de vedere și o mască chirurgicală.

Ulterior, tânărul de origine marocană, suspectat că i-a ucis pe cei doi tineri din Iaşi, a fost dat în urmărire de către poliţişti şi pe numele său a fost dat un mandat de arestare în lipsă.

Filmul prinderii lui Ahmed, suspectul crimei din Iași

Marți, 14 decembrie, marocanul era bărbierit și a ieşit să îşi cumpere ţigări de la un magazin din zona hotelului în care era cazat, fiind prins de către poliţiştii italieni, care erau deja în alertă. Un element care i-a ajutat pe poliţişti în anchetă este bandajul pe care tânărul îl avea la mână.

Șefa UPU Smurd Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat pentru Gândul că un tânăr cu nume străin a venit pe data de 9 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, cu o plagă la mână. Acesta a primit îngrijiri medicale, fără a trezi suspiciuni, după care a plecat spre casă.

Potrivit unor surse din anchetă, tânărul nu s-a opus arestării și așteaptă să fie extrădat şi judecat în România. Ahmed El Bourkadi, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victimele ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Cum au fost ucişi cei doi studenţi de la Medicină

Ioana Vanesa B., 23 ani, şi Youssef A., 25 ani, doi studenţi la UMF Iaşi, au avut parte de un sfârşit cutremurător în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. Pe trupurile tinerilor, anchetatorii au găsit urme de lovituri de cuţit.

Criminalii au pătruns în imobil printr-o ușă la care au spart geamul termopan din dreptul încuietorii.  După ce au fost înjunghiaţi, corpurile lor au fost aduse în aceeaşi cameră şi criminalul a încercat să le incendieze.Poliţiştii au ridicat probe ADN de la persoane care erau în anturajul celor doi. Studentul marocan urma să se întâlnească, vineri, cu familia la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, vărul acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care tinerii locuiau cu chirie.

Citește și Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb