Cum a fost prins tânărul student la medicină, principalul suspect al crimei de la Iași. Greșelile care l-au dat de gol pe Ahmed Nourkadi

Cum a fost prins tânărul student la medicină, principalul suspect al crimei de la Iași. Greșelile care l-au dat de gol pe Ahmed Nourkadi
Publicat: 15/12/2021, 17:47
Actualizat: 15/12/2021, 18:14

Ahmed El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime petrecute la Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost prins, marți, la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe marocan pe o stradă din capitala Italiei, iar acum tânărul urmează să fie extrădat şi judecat în România.

Sâmbătă, la scurt timp după ce autorităţile române au audiat mai multe cunoștințe din anturajul tinerilor uciși, polițiștii s-au deplasat și la imobilul situat pe Bulevardul Independenței din Iași, acolo unde locuia tânărul marocan.

Ulterior, aceștia au descoperit că studentul de 21 de ani îşi cumpărase un bilet de avion spre Roma și se îmbarcase deja în avion. Alături de acesta în Italia, se afla și iubita lui, însă, potrivit unor surse judiciare, tânăra nu ar fi implicată în dosarul penal în care este vizat Ahmed.

Potrivit imaginilor ridicate de pe camerele de supraveghere și consultate de anchetatori, tânărul a ajuns pe Aeroportul de Iași, sâmbătă, în jurul prânzului, și era îmbrăcat cu o geacă de culoare albastră, purtând ochelari de vedere și o mască chirurgicală.

Ulterior, tânărul de origine marocană, suspectat că i-a ucis pe cei doi tineri din Iaşi, a fost dat în urmărire de către poliţişti şi pe numele său a fost dat un mandat de arestare în lipsă.

Filmul prinderii lui Ahmed, suspectul crimei din Iași

Marți, 14 decembrie, marocanul era bărbierit și a ieşit să îşi cumpere ţigări de la un magazin din zona hotelului în care era cazat, fiind prins de către poliţiştii italieni, care erau deja în alertă. Un element care i-a ajutat pe poliţişti în anchetă este bandajul pe care tânărul îl avea la mână.

Șefa UPU Smurd Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat pentru Gândul că un tânăr cu nume străin a venit pe data de 9 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, cu o plagă la mână. Acesta a primit îngrijiri medicale, fără a trezi suspiciuni, după care a plecat spre casă.

Potrivit unor surse din anchetă, tânărul nu s-a opus arestării și așteaptă să fie extrădat şi judecat în România. Ahmed El Bourkadi, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victimele ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Cum au fost ucişi cei doi studenţi de la Medicină

Ioana Vanesa B., 23 ani, şi Youssef A., 25 ani, doi studenţi la UMF Iaşi, au avut parte de un sfârşit cutremurător în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. Pe trupurile tinerilor, anchetatorii au găsit urme de lovituri de cuţit.

Criminalii au pătruns în imobil printr-o ușă la care au spart geamul termopan din dreptul încuietorii.  După ce au fost înjunghiaţi, corpurile lor au fost aduse în aceeaşi cameră şi criminalul a încercat să le incendieze.Poliţiştii au ridicat probe ADN de la persoane care erau în anturajul celor doi. Studentul marocan urma să se întâlnească, vineri, cu familia la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, vărul acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care tinerii locuiau cu chirie.

Citește și Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete