Ce a făcut suspectul dublei crime din Iași după ce i-a înjunghiat pe cei doi studenți la Medicină. De la spital, a dispărut fără urmă

Ce a făcut suspectul dublei crime din Iași după ce i-a înjunghiat pe cei doi studenți la Medicină. De la spital, a dispărut fără urmă
Sursă foto: Facebook
Publicat: 13/12/2021, 19:17
Actualizat: 13/12/2021, 22:14

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, ar fi mers la Spitalul Sfântul Spiridon, joi, 9 decembrie, pentru a primi îngrijiri medicale, chiar în ziua în care i-ar fi înjunghiat pe cei doi studenți de la Medicină.

Tânărul de 20 de ani, student și el la Facultatea de Medicină, s-ar fi prezentat la UPU cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Acesta a primit îngrijiri medicale în Clinica de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul spitalului, după care a plecat cu recomandări de îngrijre.

Pe data de 9 decembrie s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină, în vârstă de 20 de ani ,care avea o plagă la mâna dreaptă. A primit îngrijiri medicale, i-a fost închisă plaga, după care a plecat”, a declarat pentru Gândul, prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că tânărul de naționalitate străină care s-a prezentat la UPU este Ahmed Sami El Bourkadi, aceeași persoană pe numele căruia procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au cerut instanței emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (J.Youssef şi B. Ioana) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”, potrivit deciziei Tribunalului Iaşi.

Filmul crimei din vila de la Iași

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student în anul al doilea la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, în vârstă de 23 de ani.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Potrivit unor surse din anchetă, autorul crimei a încercat să le incendieze trupurile, însă nu a reușit. Acesta a pus focul și la parterul vilei, cel mai probabil, cu scopul de a distruge cât mai multe probe.

Poliţiştii au luat probe ADN de la cunoscuţii celor doi, pentru a putea înainta în anchetă, în încercarea de a-i prinde pe autorii dublei crime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase