Trupul alpinistei care a murit pe munte, cu o zi înainte de a împlini 38 de ani, nu a fost recuperat nici după două săptămâni. Mama sa, disperată că nu poate nici măcar să-şi conducă fiica pe ultimul drum

Trupul alpinistei care a murit pe munte, cu o zi înainte de a împlini 38 de ani, nu a fost recuperat nici după două săptămâni. Mama sa, disperată că nu poate nici măcar să-şi conducă fiica pe ultimul drum
Alpinista Silvia Murgescu (FOTO - Facebook.com/silvia.murgescu)
Publicat: 26/01/2022, 01:33
Actualizat: 26/01/2022, 02:41

Mama Silviei Murgescu, alpinista de 38 de ani care şi-a pierdut viaţa într-o expediţie în Munţii Bucegi, a transmis un mesaj emoţionant pe reţele de socializare, disperată că nu poate nici măcar să-şi conducă fiica pe ultimul drum. Salvamontiştii din Prahova au amânat recuperarea cadavrului alpinistei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

„Bună dimineaţa, Silvia! Aştept un semn de la tine de 13 zile şi 6 ore. Uite cât de fericite am fost, acum ce s-a întâmplat, de nu te întorci acasă? Ştii că mamiţa nu e supărată pe tine. Hai, spune că a fost o glumă! Tu chiar nu o să mai vii la mine decât în vis? Mă tot uit la telefon, îl port la mine, îmi fac griji că poate ai sunat şi nu am auzit. Silvia, draga mea, ai avut prea mare încredere în mine, ai crezut că te pot salva din orice situaţie. Mamiţa nu a putut să te apere de munte. Muntele a fost mai puternic decât mamiţa. Muntele s-a îndrăgostit de tine şi nu îţi dă drumul din strânsoarea lui. Roagă-te de el, să îţi dea voie să vii şi la mamiţa, că şi eu te iubesc mult”, a scris mama alpinistei, pe reţelele de socializare, potrivit Adevărul.

Silvia a murit în data de 12 ianuarie, cu o zi înainte să împlinească 38 de ani, în timpul unei escalade pe un traseu din zona Albişoara Gemenelor. Trupul său a rămas încă în prăpastie, pentru că vremea nefavorabilă, viscol şi risc mare de avalanşă, a împiedicat salvamontiştii să intervină. Aceştia au anunţat, vineri, 21 ianuarie, că amână pentru această săptămână recuperarea cadavrului.

În acea zi fatidică, în jurul orelor 15.00, familia sa a început să se îngrijoreze atunci când fata nu a mai răspuns la telefon. Salvatorii montani care au plecat pe traseul indicat i-au găsit trupul, au încercat să-l recupereze din prăpastie, dar viscolul care sufla cu peste 140 de km/h nu a permis finalizarea intervenţiei.

A fost solicitat chiar şi un elicopter, însă riscul de avalanşă era prea mare, iar salvamontiştii s-ar fi supus inutil unui risc extrem. O greşeală, poate lipsa de atenţie sau poate vremea nefavorabilă i-au adus sfârşitul celebrei alpiniste care era din Focșani, dar trăia în Brașov.

Silvia era inginer în telecomunicaţii şi chiar profesa în domeniu ca senior network engineer. A urmat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar în timpul studenţiei s-a îndrăgostit de munte pentru ca în 2013 să escaladeze deja cascadele de gheaţă Supervisor şi Mordor din Valea Gastein, Austria.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic