8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum au testat militarii ucraineni armele antitanc NLAW trimise în ajutor de Marea Britanie

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum au testat militarii ucraineni armele antitanc NLAW trimise în ajutor de Marea Britanie
Sursa foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 30/01/2022, 08:00
Actualizat: 30/01/2022, 08:35

Militari ucraineni, în ţinută de camuflaj de iarnă, s-au antrenat în folosirea rachetelor antitanc de tipul NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) livrate de curând de către Marea Britanie ca ajutor pentru ca Ucraina să se apere în cazul unei invazii a Rusiei.

Regatul Unit a trimis în ianuarie Ucrainei câteva mii de sisteme uşoare de armament defensiv antiblindate şi formatori. Aceste sisteme de armament nu sunt strategice şi sunt folosite în scop de autoapărare, sublinia Londra zilele trecute. (Citește mai multe aici…)

Când vor putea fi organizate nunți și botezuri în România, în 2022. Răspunsul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat dacă a avut discuţii cu cei din industria nunţilor şi când ar putea românii să îşi programeze acest eveniment, în 2022. Astfel, el crede că aceste tipuri de evenimente se pot relua începând cu luna mai, precizând că este posibil să fie păstrate anumite măsuri de siguranţă. (Citește mai multe aici…)

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins în Grecia. Era urmărit internațional

Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost prins, sâmbătă, pe teritoriul Greciei, potrivit unor surse din Poliție. Acesta era urmărit internațional după ce a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor.

Ioan Neculaie era urmărit internațional din data de 21 ianuarie, după ce anchetatorii care îl căutau pentru a-l conduce la penitenciar au stabilit că acesta a reușit să părăsească teritoriul țării noastre. Ca urmare, polițiștii brașoveni, sprijiniți de la nivelul Poliției Române, au colaborat cu autoritățile din Grecia pentru capturarea lui Neculaie, localizat în zona Thessaloniki. (Citește mai multe aici…)

Horoscopul zilei de 30 ianuarie 2022. „Scorpionii” sunt mai conflictuali

Horoscopul zilei de 30 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Soarele din zodia Vărsător și Uranus din Taur formează astăzi un careu, aspect care dovedește o mare rezistență la schimbare din partea noastră. Nu suntem deschiși schimbărilor și pentru a evita frustrările ar trebui să dăm dovadă de mai multă adaptabilitate. (Citește mai multe aici…)

Ordonanța privind noul Cod Rutier, publicată în Monitorul Oficial. Care sunt noile sancțiuni pentru „conducere agresivă” și când intră în vigoare

Ordonanța Guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri, 28 ianuarie. Noile dispoziții privind perioadele de suspendare a permisului de circulație, definirea comportamentului agresiv și cuantumul amenzilor urmând să se aplice la 30 de zile de la publicare, adică din data de 26 februarie. (Citește mai multe aici…)

Formularul PLF declanșează un adevărat haos: Zeci de amenzi pentru piloți, marinari, șoferii de tiruri care au curse zilnice

Direcțiile de sănătate publică din România au emis amenzi pe bandă rulantă pentru piloți, marinari, șoferii de tiruri pentru lipsa formularului de localizare PLF. Sunt zeci de amenzi contestate în instanță de la intrarea în vigoare a PLF în urmă cu puțin peste o lună.

Mai mulți călători care au intrat recent în țară și care susțin că au completat documentul s-au trezit că trebuie să plătească amenda de 2.000 de lei pentru lipsa documentului. (Citește mai multe aici…)

Ministrul francez al Apărării: Franţa, pregătită să trimită sute de militari în România

Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o forţă internaţională pentru apărarea acestei ţări membre a NATO, dacă Alianţa Nord-Atlantică va decide aceasta, a declarat sâmbătă ministrul francez al apărării, Florence Parly, într-un interviu pentru postul de radio France Inter.

Această desfăşurare, dacă va avea loc, „nu este destinată să ducă la vreo escaladare militară”, a ţinut să sublinieze titulara portofoliului Apărării de la Paris, în contextul crizei legate de Ucraina. (Citește mai multe aici…)

Anchetă la Spitalul Județean din Sibiu după ce o doctoriță, medic cardiolog, a fost înregistrată în timp ce jignea fiica unui pacient: „Eu i-am dat boala? Nesimțită ordinară!”

O doctoriță de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a fost înregistrată telefonic jignind o femeie, fiica unui pacient. Conforma convorbirii, care a fost postată pe Facebook, femeia îi reproșează medicului că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

„Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției?” sau „Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-to? Nesimțită ordinară!”… sunt doar câteva dintre replicile cadrului medical. (Citește mai multe aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×